Lasse-Steen,-IKT-revisjon-2

Vet ikke hva vi har av ver­di­er

– Det ty­pis­ke sce­na­ri­et er at folk ikke vet hva de har av ver­di­er i virk­som­he­ten.

Publisert

- Har du oversikt over dine verdier? spør Lasse Sten i IKT revisjon. (Foto: Jan Tveita)

Det­te sier dag­lig le­der Las­se Sten i IKT-re­vi­sjon. Folk glem­mer og mis­ter, det er fak­tisk det som er det stør­ste pro­ble­met. Du vet hva du har, men sjel­den hva du had­de. Bare på Oslo Luft­havn Gar­der­mo­en glem­mer pas­sa­sjer 100 pc-er og 300 mo­bil­te­le­fo­ner pr. må­ned.

– Men sto­re ver­di­er for­svin­ner også som føl­ge av ty­ve­ri­er. I 2008 ble det an­meldt 50 000 gro­ve ty­ve­ri­er i Nor­ge, og po­li­ti­et opp­kla­rer om lag hver ti­en­de av dis­se, iføl­ge tall fra Sta­tis­tisk sen­tral­by­rå (SSB).

For­val­ter and­res ver­di­er

IKT-Re­vi­sjon er den del av IKT-For­valt­ning AS som ar­bei­der med for­valt­ning av ei­en­de­ler og av­ta­ler for virk­som­he­ter i pri­vat og of­fent­lig sek­tor. Sel­ska­pet til­byr en web­ba­sert løs­ning som gir virk­som­he­te­ne en eks­akt over­sikt over hva de har av ver­di­er. Sel­ska­pets vakt­sen­tral er be­tjent 24 ti­mer i døg­net 365 da­ger i året. Der­som en tapt el­ler stjå­let gjen­stand iden­ti­fi­se­res ved tyverimerkingen, ko­or­di­ne­rer IKT-re­vi­sjon umid­del­bart kon­takt mel­lom fin­ner og eier. Der­som tyverimerket brek­kes av, sit­ter et lite rødt mer­ke igjen der det står at ut­sty­ret er stjå­let, det uni­ke num­me­ret på brik­ken, samt te­le­fon­num­me­ret til IKT-re­vi­sjons vakt­te­le­fon.

Du kan også bli vars­let om når av­ta­ler er i ferd med å gå ut, for eks­em­pel lea­sing­av­ta­ler på ko­pi­ma­ski­ner o.l. Sel­ska­pet ble etab­lert høs­ten 2008 og har i dag en por­te­føl­je på 350 virk­som­he­ter med til sam­men 104 000 en­he­ter, som er mer­ket og over­vå­ket i dis­se sek­to­re­ne. Det drei­er seg om alt fra kun­der med 7-8 an­sat­te til be­drif­ter med 3000 an­sat­te og over 80 lo­ka­sjo­ner, det vil si ste­der som om­fat­tes av av­ta­len med IKT-re­vi­sjon. Dis­se får ei­en­de­ler og av­ta­ler over­vå­ket i form av en abon­ne­ments­ord­ning til en pris av 1900 kro­ner pr. må­ned. For eks­em­pel har Røy­ken kom­mu­ne 50 lo­ka­sjo­ner, opp­ly­ser Las­se Sten.

Les hele saken i siste nummer av Aktuell Sikkerhet!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sendt ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS