Innbruddstyv cb551233

Vil ha gardindetektor i sommervarmen

Å sove med åpne vin­du­er er en in­vi­ta­sjon til tyveri. Sik­ker­hets­sel­ska­pet G4S ad­va­rer folk mot å sove med vin­du­et åpent i som­mer, men mer­ker nå en på­gang av folk som vil in­stal­le­re "Gardin­detektor" på sove­rom­met.

Publisert

Mange sover med vinduet åpent om sommeren. Det er en invitasjon til tyven.

Den så­kal­te gar­din­de­tek­to­ren fun­ge­rer slik at den lar deg fritt gå ut og inn av åpne vin­du­er og ve­ran­da­dø­rer uten at alar­men går.

Alar­men ut­lø­ses der­som noen for­søker å ta seg inn uten å ha gått ut først, skri­ver G4S i en pressemelding.

Alarm mot innstigningstyveri

- Innbruddskurven sti­ger ge­ne­relt i som­mer­må­ne­de­ne. Det hen­ger sam­men med at vi rei­ser fra hu­set, og at vi ofte slur­ver med å luk­ke dø­rer og vin­du­er skik­ke­lig om som­me­ren.

- Gar­din­de­tek­to­ren er der­for en smart løs­ning, sær­lig i for­hold til at det mel­des om mange innstigningstyverier, sier di­rek­tør for privat­mar­ke­det i G4S, Trond Arne Myrvang.

Les også: Kamera er på inntog i private boliger

Trygghet i lomma

Myr­vang frem­he­ver også en alarm som gjør at du kan fjern­sty­re bo­lig­alar­men. Den nye EL3000 gjør at folk kan ak­ti­ve­re el­ler de­ak­ti­ve­re alar­men via sin mobil.

Det be­tyr at der­som du er på hytta og har glemt å sette på alar­men kan dette gjøres via sms fra sva­ber­get el­ler hytte­veggen.

Dette kan også være prak­tisk der­som et fa­mi­lie­med­lem som ikke har alarm­ko­den skal inn huset ditt for å redde bloms­te­ne du glemte å vanne før du dro på ferie.

Les også: Kidnapping av banksjefer en ny trusseltrend og Profilerte personer vil ha livvakt

Kilde: Pressemelding fra G4S.

"
Powered by Labrador CMS