Gunnar Eidal YIT trond3943

Lufthavnavtale til YIT

YIT AS har inngått rammeavtale med Avinor om salg av ID- og adgangskontrollsystem ved 45 lufthavner. Avtalen er anslått å ha en verdi på 50 millioner kroner de kommende tre til fem årene.

Publisert

- I YIT jobber det mange, og smarte hoder, sier fagansvarlig Ole Folkestad i Avinor.(Foto: Jan Tveita)

I tillegg til å omfatte samtlige av Avinors lufthavner, kommer også teknisk senter i Asker og kontrollsentralen i Røyken. Avtalen med Avinor er inngått med divisjon AV & Sikkerhet i YIT AS.

– Dette er en strategisk viktig kontrakt for YIT. Kombinasjonen av å være lokalt tilstede og samtidig kunne tilby bredde- og dybdekompetanse gjennom et nettverk av sikkerhetsspesialister, gjør oss spesielt godt rustet for å betjene store kunder med høye krav, sier divisjonssjef Gunnar Eidal.

Prosjektene og all service skal koordineres sentralt, men utføres ved lufthavnene av den nærmeste YIT-avdeling med nødvendig sikkerhetskompetanse.

– I YIT jobber det mange, og smarte hoder. Deres kombinasjon av geografisk dekning, samt evne til å dele spisskompetanse på tvers, var viktige parametere for at vi valgte dem, sier Ole Folkestad som er fagansvarlig i Avinor.

Det er en løsning basert på sikkerhetssystemet Lenel OnGuard som YIT i første omgang skal installere ved 14 lokasjoner de to kommende årene. Deretter skal samtlige 45 lufthavner knyttes sammen i et sentralnettverk. Dette skal ha base ved Oslo Lufthavn Gardermoen. YIT skal drifte samtlige anlegg.

Powered by Labrador CMS