FG elektronisk las 2

Nye FG-regler for elektronisk avlåsing

I ny utgave av ”krav til elek­tro­niske låse­systemer 2010” er det til­latt med bruk av elek­tronisk avlåsing i be­skyt­telses­klassene B2 og B3.

Publisert

Arve Haug og FG har vedtatt strengere be­skyt­telses­klasser ved elek­tronisk avlåsing.

Regelverket for elek­tronisk avlåsing har hittil kun vært gjeldende for beskyt­telses­klasse B1. Fra 2007 har elek­tronisk avlåsing for B2 og B3 krav vært diskutert i Forsik­rings­selskapenes God­kje­nnelses­nevnd (FG) og Foreningen Norske Låses­meder (NL).

Det har vært enighet om at det er behov for et slikt regelverk. Temaet har vært diskutert innen NL Støtte­gruppe og det har vært møter med repre­sentanter fra FG.

Det ble derfor besluttet å nedsette en faggruppe til dette prosjektet. Gruppens forslag er nå vedtatt og gjort gjeldende av FG.

Mekanisk avlåsing har lenge hatt tre beskyt­telses­klasser, nå får elek­tronisk avlåsing det samme.

Det er et faktum at elek­tronisk avlåsing vil bli benyttet i stadig større grad. Årsakene er at dørene i et bygg vil ha flere formelle krav samt ønske om bruker­vennlige løsninger som må ivaretas for å dekke regler og for­skrifter til brann, rømning, hen­synet til personer med ned­satt funksjons­evne og for­sikring.

Diskriminering og til­gjengelig­hets­loven skal fremme like­verd. Hensynet til personer med nedsatt funksjons­evne, eksem­pel­vis rulle­stol­brukere, vil ofte kreve dør­auto­matikk med til­hørende elek­tronisk avlåsing og derved øke andelen fra mekaniske til elektro­mekaniske produkt­løsninger.

Kilde: Nytt FG-regelverk for elektronisk avlåsing (FG)

Les også beslektede temaer: Verdiskap holder ikke formelle krav / Nye regler for oppbevaring av våpen / Ny bransjenorm for ITV

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS