Securitas-Teletec

Samarbeider om sikkerhet

Securitas har begynt å levere teknisk sikkerhet i tillegg til vakttjenester. Selskapet har inngått samarbeid med Teletec Connect om sikkerhetsteknikken.

Publisert

Et håndtrykk markerer det gode samarbeidet mellom partene: F.v. salgssjef Kato Lystad i Teletec Connect, salgssjef Marius Lervold i Securitas, sikkerhetsrådgiver Rikke Bräuner, Securitas, driftssjef Roger E. Westbye, Schweigaards gate 34 AS (bruker) og daglig leder Vidar Lippestad, Teletec Connect. (Foto: Jan Tveita)

– Stor etterspørsel etter totalløsninger gjorde at vi besluttet oss for å begynne å levere teknisk sikkerhet igjen, opplyser salgssjef Marius Lervold i Securitas. Selskapet har lenge konsentrert seg utelukkende om vakttjenester, men kundene våre har lenge ønsket å få levert all sikkerhet fra samme leverandør, og dermed har vi etterkommet deres ønsker, sier Lervold.

Flere store kommuner har allerede valgt en slik løsning. Lervold nevner Østfold fylkeskommune, i tillegg til byene Trondheim, Drammen. I tillegg har selskapet levert totalløsninger til flere store private virksomheter.

Alarm, itv og adgangskontroll

For å få den tekniske biten på plass, trengte Securitas en god leverandør. Her har selskapet inngått avtale med Teletec Connect, en selvstendig distributør som i tillegg til Norge også har avdelinger i Sverige, Danmark og Finland. Samarbeidet har pågått ca. halvannet år, og begge partene er godt fornøyd med hvordan dette har fungert.

Eneleverandør

– Vi er valgt som eneleverandør av tekniske sikkerhetsløsninger til Securitas, forteller daglig leder Vidar Lippestad i Teletec Connect. Samarbeidet omfatter både alarm, itv og adgangskontrollprodukter.

– Det skjer ofte at kunder har behov for spesielle sikkerhetsløsninger. Vårt fortrinn som en selvstendig aktør på sikkerhetsmarkedet er at vi også har muligheten til å skreddersy løsninger for slike spesielle behov, understreker Lippestad. Vi er ikke, som de fleste av våre konkurrenter, eid av en utenlandsk produsent, men står fritt til å levere de produkter vi mener er de beste for våre kunder.

Rollefordeling

Når for eksempel et itv-anlegg skal på plass ute hos en bruker, er det Teletec som har kurset og lært opp Securitasmontørene på de produktene som blir montert. Når installasjonen er ferdig, er vi en støttespiller til Securitas ved idriftsettelse og kursing av sluttkunden. Deretter overtar Securitas, som drifter det videre.

– Vi har store fordeler av dette samarbeidet. Nå kan vi levere alt fra A til Å i sikkerhet, sier Marius Lervold i Securitas.

Kvittet seg med problemene

Eiendomsselskapet Schweigaards gate 34 AS i Oslo opplevde gjentatte ganger at uvedkommende brøt seg inn i byggene deres, enten for å stjele eller å finne seg et sted å overnatte.

– Til tider kunne dette bli temmelig plagsomt, forteller driftssjef Roger E. Westbye i Schweigaards gate 34 AS til Aktuell Sikkerhet. Gjenstander forsvant fra bodene til leietakerne i kjellerne, og uønskede overnattingsgjester kunne både oppføre seg aggressivt og være brysomme å få ut. I tillegg kommer alle kostnadene forbundet med å reparere dører, låser og andre ting som ble ødelagt. Direkte hærverk opplevde vi også.

Eiendomsselskapet Schweigaards gate 34 AS består av åtte bygninger på til sammen 40 000 kvadratmeter. Eiendommene huser over 46 leiligheter, i tillegg til en rekke næringsvirksomheter, som butikker, kontorer og trykkerier. Gårdene ligger så å si midt i Oslo sentrum, og beliggenheten gjør gårdene utsatt for uønskede gjester.

Itv-overvåking

– Systemet er både stabilt og brukervennlig, mener Roger E. Westbye (t.v.). Her tar han en kikk på overvåkingssystemet sammen med Kato Lystad fra Teletec Connect.

For å få bukt med problemene, tok eiendomsselskapet kontakt med Securitas. Eiendommen bevoktes nå av vektere. Den har mobilt vakthold med to inspeksjoner alle dager hele året.

Er det spesielle dager eller helg, øker selskapet inspeksjonene.

Men i tillegg ble det installert itv-overvåking i mars i år. Det dreier seg om en forholdsvis liten installasjon bestående av fem domekameraer, tilknyttet et videoovervåkingssystem av typen Mirasys. I ett bygg går for øvrig brannalarmen også til Securitas.

– Overvåkingsanlegget er både brukervennlig og stabilt, mener Westbye. Dette har ført til at han ikke lenger registrerer uønskede gjester.

– Vi har ikke hatt noen problemer med innbrudd eller overnatting i kjellerbodene etter at anlegget kom på plass, sier Westbye.

– Forsøker uvedkommende å trenge seg inn i gårdene nå, oppdager vi det straks på videoovervåkingen. Dermed kan vi ta affære straks, sier driftssjef Roger E. Westby, som nå kan bruke tiden til annet enn å ta seg av brysomme gjester.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS