Boligalarm
Boligalarm

Alarmer på verdenstoppen

Har du ikke FG-godkjent innbruddsalarm tilknyttet bemannet FG-godkjent alarmstasjon i boligen er det 25 ganger større sjanse for at du får innbrudd.

Publisert

Snart har 1 av 6 husstander alarm.

Dette har medvirket til at antallet bolig­alarmer i Norge nå er verdens høyeste, målt i forhold til folke­tall.

I alt 15,3 % av alle husstander i Norge har boligalarm, viser statistikk fra NHO Service, Finans­næringens Felles­organisasjon (FNO) og Prognose­senteret.

NHO Service organiserer vakt og sikkerhets­bransjen i Norge, og alarmselskaper er en viktig del av bransjen. Omsetningen av bolig­alarmer landet på 960 millioner kroner i 2009. Veksten i antall kontrakter i 2009 har vært på 6,7 prosent.

Statistikk for 2009 for privatboliger

Innbrudd: Har du ikke innbrudds­alarm tilknyttet bemannet vakt­sentral i boligen er det 25 ganger større sjanse for at du får innbrudd.

Brann: Har du ikke innbrudds­alarm med røyk­deteksjon tilknyttet bemannet vakt­sentral i boligen, dobler du sann­synligheten for at brann ikke blir oppdaget.

Andel boligalarmer i husstander i utvalgte land:

Norge 15,3 %

USA 15,0 %

Irland 10,0 %

Sverige 9,0 %

Europa (gj.snitt) 4,0 %

England 2,0 %

Tyskland 0,2 %

Statistikk for 2009 for næringsliv

Innbrudd: Har du ikke innbrudds­alarm tilknyttet bemannet FG-godkjent alarm­stasjon i lokalene, er det 43 % større sjanse for at du får innbrudd.

Brann: Har du ikke innbrudds­alarm med røyk­deteksjon tilknyttet bemannet FG-godkjent alarmstasjon i lokalene, er det 134 % større sjanse for at du får brann som ikke blir oppdaget.

Kilde: Alarmer på verdenstoppen (NHO Service)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS