110.jpg

Storstilt mobilbasert overgang

Safetel har siden sommeren 2009 utviklet og idriftsatt systemet som binder sammen 110-sentralene og de frivillige brannmannskapene i Norge. Hittil har de levert systemet til 335 brannstasjoner.

Publisert

Løsningen ble tatt fram under stort tidspress, siden det gamle systemet var basert på ISDNpak og ville bli stengt 30. juni i år. Safetels nye utalarmeringssystem skal dessuten fungere mot en stor variasjon av nytt og gammelt radioutstyr ute på brannstasjonene.

Det nye systemet benyttes av 110-sentralene for å sende varsel til det lokale brannvesenet om brann og utrykning. Det er basert på Safetel-teknologi, og i henhold til krav fra DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) og 110-sentralene.

Safetels produktsjef Bjørn Rosenberg ser på prosjektet som en solid tillitserklæring til mobilbasert alarmkommunikasjon og til sitt selskap.

I installasjon og driftsfasen hadde de hjelp av T-Connect, som gjorde jobben ute på den enkelte 110-sentral og brannstasjon.

– Vi ser på dette prosjektet som et godt fundament for å videreutvikle samarbeidet med nødetatene i Norge, sier Rosenberg.

Alarmsentral Brann Vest-Oppland på Gjøvik er valgt som samabeidspartner innenfor support og støtter 110-sentralene i situasjoner hvor disse trenger bistand enten med egen kommunikasjonsløsning eller med en underliggende brannstasjon. Operatørene på Gjøvik har tilgang til et web-basert system hvor de får muligheten til å analysere feil i nettet og iverksette feilretting 24 timer i døgnet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS