Tåkesikring-Protect
Tåkesikring-Protect

Tåkeanlegg utløste brannalarm

Da tåkesikringsanlegget ble utløst hos Narvesen på Eidsvoll, kom brannvesenet for fulle sirener. – Det er mer en regel enn et unntak at brannalarmen utløses når forretninger fylles med tåke, sier Petter Magnussen hos Protect Norge AS, som har importert tåkesikringen

Publisert

Brannvesenet kom for fulle sirener da tåkeanlegget ble utløst. (Illustrasjonsfoto: Protect)

Det var i forrige uke en ansatt i Narvesen-kiosken på Eidsvoll var uheldig. Ved en feil utløste hun alarmen, noe som resulterte i fullstendig tåkelegging. Tåkesikringsanlegget fungerte altså som det skulle.

Ulempen var at brannalarmen ble utløst som en følge av tåkeleggingen. Og ifølge Romerikes Blad, var det brannalarmen hos Kiwi i nabolokalene som reagerte på det som skjedde.

– I utgangspunktet var det en innbruddsalarm som var utløst. Men den hadde satt i gang et tåkeanlegg, som igjen utløste brannalarmen, sier vaktleder Tom Thoresen ved brannvesenets 110-sentral.

– Problemet er at vi ikke fikk stoppet tåkeanlegget, legger han til.

– Dersom alarmen avstilles, skal tåkeleggingen opphøre umiddelbart. Med CO-detektor vil en slippe at brannalarmen utløses, men både med optiske detektorer og ione detektorer vil brannalarmen trigges. Derfor er det viktig at de som har tåkeanlegg innleder dialog med sitt lokale brannvesen og politi, slik at det skapes kunnskap om hvordan tåkeleggingen fungerer, sier Petter Magnussen i Protect Norge AS.

De har levert nærmere ett tusen tåkeanlegg i Norge.

– Ulempen med at brannvesenet må rykke ut, er liten sammenlignet med gevinsten som tåkeanlegg gir dersom det skjer ran eller innbrudd, sier daglig leder Snorre Strøm.

Ola Stavnsborg i Pegasus Kontroll er innleid som sikkerhetsansvarlig for Narvesen. Han bekrefter historien.

– Jeg har snakket med hun som var uheldig med alarmknappen. Det er i alle fall en trøst at tåkeanlegget fungerte slik det skal. På tross av at hun er lommekjent i kiosken, var hun sjanseløs i forsøket på å finne utgangen, sier Stavnsborg.

Powered by Labrador CMS