Bodø-politikammer

Kan spare over tre hundre årsverk

En under­søkelse viser at politiet kan spare over tre hundre års­verk bare på å la vekter­selskap ta over ansvaret for tran­sport av fanger fra fengsel til retts­sal. En egen opp­lærings­ordning for vektere, med opp­følging og kvalitets­kontroll hos politiet, bør kunne føre til mer for­nuftig bruk av politiets ressurser, skriver BT på leder­plass.

Publisert

Ikke bare penger. Også reformer bør til for å forbedre politiet, mener BT.

Siden 2005 har bevilg­ningene til politiet økt med 3,4 milliarder kroner. Over 1100 nye årsverk er blitt fordelt, de fleste til sivilt ansatte og kun 99 til politi­folk. Men det er altfor tidlig å spå om det er feil priori­tering, melder Bergens Tidende.

Hovedårsaken til økningen i sivilt ansatte er at politiet har fått ansvar for store deler av den sivile retts­pleien. Fra 2002 til 2008 ble antall sivile oppgaver for politiet nesten fordoblet.

Avisen fastslår likevel at behovet for uniformerte politi­folk øker. Paradokset er at mange av dem som nå er under utdanning, utdannes til relativt menings­løse oppgaver.

Blant annet viser en under­søkelse at politiet kan spare over tre hundre årsverk bare på å la vekter­selskap ta over ansvaret for transport av fanger fra fengsel til rettssal. En egen opplærings­ordning for vektere, med oppfølging og kvalitets­kontroll hos politiet, bør kunne føre til mer fornuftig bruk av politiets ressurser.

Politiet har vært budsjett­vinner de siste årene. Men trolig må det bedre og godt begrunnede reformer til for å gjøre norsk politi enda mer effektivt, ikke bare mer penger, melder BT.

Kilder:

Politiets nye pengesekk (Bergens Tidende)

Kan spare over tre hundre årsverk (NHO Service)

" Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS