Brannbilde-5

34 branndøde i første halvår

34 personer har omkommet i bran­ner her i landet i løpet av årets første seks måneder, i følge tall fra Direk­toratet for sam­funns­sik­ker­het og bered­skap.

Publisert

Dagfinn Kalheim.

- Med 34 omkomne hittil i år må vi dessverre erkjenne at dødsbrann­statistikken holder seg på et stabilt høyt nivå, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvern­forening.

Han tror ikke på noen merkbar og varig nedgang i døds­branns­tatistikken, før myndighetene får iverksatt tiltak som kan bedre sikker­heten for spesielt utsatte risiko­grupper. Det gjelder ikke minst i forhold til hjemme­boende eldre over 70 år. Denne gruppen har fire ganger så stor sann­synlighet for å omkomme i brann som yngre alders­grupper.

- Blant de 34 omkomne i første halvår var minst 21 personer 70 år eller eldre, opplyser Kalheim.

Brannvern­foreningen har tidligere pekt på at myndig­hetene bør innføre forenklede bolig­tilsyn som er mål­rettet mot særskilte risikogrupper.

Det gjelder for eksempel eldre personer over 70 år, personer med redusert boevne, minoritets­språklige og gjeste­arbeidere med en annen sikkerhets­kultur enn den norske.

Kilde: 34 omkomne i brann (Norsk brann­vern­forening)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS