Oslo-brann--og-redningsetat

Brannvesenet i Oslo tar i bruk Nødnett

Oslo brann- og redningsetat tok mandag 21. juni i bruk Nødnett som nytt radiosamband.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

Med det nye radiosambandet får også Oslos brannvesen et samband som er avlyttingssikkert, har bra talekvalitet og god dekning, ifølge DSB.

Oslo, Follo og Østfold

Oslo brann- og redningsetats 320 brannmannskaper og brannbefal benytter nå Nødnett i sitt daglige virke. Samlet er det i Oslo, Follo og Østfold 15 brannvesen og nærmere 850 brannmannskaper som benytter det nye digitale radiosambandet. Det nye radiosambandet vil gi økt mulighet til samvirke mellom brannvesenene som nå benytter Nødnett, og tilgrensende nødalarmsentraler og mellom brannvesenet, politiet og helsevesenet.

Styrker samfunnssikkerheten

– Det nye nødnettet vil gi Oslos befolkning, de som ferdes i byen og virksomhetene bedre tjenester fra brannvesenene både i det daglige og ved større hendelser. Nødnett styrker samfunnssikkerheten, og det øker både det kommunale brannvesenets og de øvrige nødetatenes innsats- og håndteringsevne, sier avdelingsdirektør Trygve Bruun i DSB.

Før året er omme skal Nødnett også tas i bruk av brannvesenene på Romerike, i Asker og Bærum og i Søndre Buskerud. Deretter skal Stortinget ta stilling til om Nødnett skal bygges ut i hele landet.

(DSB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS