Flyplasskontroll

DSG Systems utvider virksomheten

Defence & Security Group AS (DSG) Systems AS, tidligere avdeling Deteksjon i Bertel O. Steen Sikkerhet AS, har overtatt selskapene UFIS Airport Innovation AS (AI) og Truekey AS.

Publisert

(Ill. foto: Smiths Detection)

Defence & Security Group AS (DSG) er et selskap i Bertel O. Steen-konsernet. Selskapet er eid av Bertel O. Steen Industri AS, som er en av konsernets forretnings¬divisjoner. Datterselskapet, DSG Systems AS, leverer røntgenmaskiner, overvåkningssystemer, adgangskontrollsystemer, og integrerte sikkerhetsløsninger.

Samarbeid om bagasjesystemløsninger

AI er en betydelig aktør blant annet innenfor styringssystemer for bagasjeanlegg og postsorterings¬systemer. AI har i tillegg til hovedkontoret på Etterstad et datterselskap i Barcelona. All virksomhet i selskapet er nå overført til DSG Systems AS på Lørenskog.

DSG Systems AS har i lengre tid samarbeidet med AI på bagasjesystemløsninger til norske lufthavner, herunder Oslo Lufthavn Gardermoen, Bergen lufthavn Flesland, Moss Lufthavn Rygge og Sandefjord Lufthavn Torp.

Leverandør av høysikkerhet

Truekey AS er en av de foretrukne leverandørene av adgangs- og overvåkingsanlegg til høysikker¬hetsmarkedet i Norge. Ved tilførselen av Truekey har DSG Systems AS nå kompetanse til å kunne tilby markedet slike løsninger. Samtidig blir selskapet en totalleverandør av sikkerhetsprodukter. Samtlige medarbeidere i Truekey flytter også inn i DSG Systems lokaler på Lørenskog.

Også utenfor Norge

– DSG Systems AS vil heretter kunne tilby komplette systemløsninger til blant annet norske flyplasser, Forsvaret, Politiet og til kritisk infrastruktur, sier daglig leder i DSG Systems AS, Idar Sørgjerd, som er meget tilfreds med oppkjøpene.

– Vårt mål er å være en av de største aktørene innenfor dette området i Norden, sier han.

Innenfor området bagasjestyringssystemer leverer DSG Systems AS også til flyplasser utenfor Norge. DSG Systems AS øker med dette sin stab med 16 personer, hvorav fem personer har sin faste arbeidsplass på hovedflyplassen i Barcelona. DSG Systems AS fremstår nå som en totalleverandør innenfor sikkerhetssystemer i det nordiske markedet.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS