IMG_6134.JPG

Elbil for miljøsertifisering

Årlig slukker Securitas lys i næringsbygg som tilsvarer energiforbruket i flere enn tusen boliger. Nå har de også satt inn miljøtiltak i egen organisasjon. Bruk av elbil er ett av dem

Publisert

Securitas er i ferd med å miljøsertifisere seg, og har skaffet flere elbiler som er satt ut i tjenste. (Foto: André Thomsgård, Securitas)

– Vi tar ansvar for vår del av miljøavtrykket, og jobber hardt for å begrense miljøpåvirkningene. Tidlig i høst sa vi i Securitas at vi skulle bli flinkere med bilene våre, og at vi skulle redusere energiforbruket, sier Sverre Thorstad til Securitasmagasinet ”24 Timer”.

Han er kvalitets og HMS-sjef i Securitas AS. En førrevisjon fra NEMKO bekrefter at de er på rett vei til å nå målet om miljøsertifisering. Noe innsats gjenstår imidlertid, og i disse dager får en rekke ansatte besøk fra NEMKO som vil se konkrete tiltak i daglig bruk.

– Nå er det egne handlinger som teller. Vi har valgt tiltakene, og nå må vi evne og ta dem i bruk. Det er ikke komplisert. Vi må bare sette det på vår personlige dagsorden, sier Thorstad til ”24 Timer”.

Securitas har ifølge sitt eget magasin investert i flere elbiler. Samtidig stiller de krav til CO2-utslipp på resten av bilparken.

– Vårt største forurensningsbidrag er transport. Derfor har vi satt ekstra fokus på bilene våre. Det dreier seg ikke bare om å effektivisere og modernisere bilparken, det handler også om å kjøre defensivt. Dessuten kan vi med elbiler kjøre i kollektivfelt, og gjennom bomringen uten å betale. Det samme gjelder hvis vi parkerer på offentlig parkeringsplass, sier Thorstad.

– Vi effektiviserer også kjørerutene, sørger for regelmessig service og benytter fellestransport til og fra fellesmøter når det er det beste alternativet, sier han.

Ved hovedkontoret i Urtegata i Oslo er det installert sensorstyring av lys. I tillegg til dette strømbesparende tiltaket, er det også montert styringsmoduler på panelovnene. Selskapet har i tillegg kjøpt inn personlige kaffekopper til alle ansatte for å unngå bruk av pappbeger og den forurensning det medfører.

– Alle ansatte har blitt mer bevisste på miljøet. Dette gjelder ikke bare inne på jobben og hjemme, men også ute hos kundene. Securitas har for øvrig utarbeidet standard innkjøpsvilkår som setter krav til miljøvennlige produkter, tjenester og transport, sier Thorstad til ”24 Timer”.

Powered by Labrador CMS