Minibank.jpg

Erkjenner skimming

To menn fra Bulgaria erkjenner å ha tappet nordmenns bankkort for 418 000 kroner. Nå undersøker politiet om de også kan ha skaffet seg enda større beløp gjennom skimming.

Publisert

Oslopolitiet har fått tilståelser i sin hittil største skimmingsak.

Politiet har gjennom langvarig etterforskning funnet grunn til å sikte de to mennene for til sammen åtte hendelser i Oslo og Bergen. Lovens håndhevere kom på sporet av begge to da de skulle hente skimmingutstyr i Bergen 28. juli i år.

Erkjennelsene kom først under et fengslingsmøte sist uka da varetektsperioden ble begjært forlenget.

Politiet har et klart inntrykk av at det er minibanker som er de siktedes spesialitet, blant annet i form av montering av kamera til å lese av pinkoder.

Det er Dagbladet som omtaler siktelsen mot mennene, som henholdsvis er 28 og 32 år. Ifølge avisen skal begge ha forklart at de kom til Norge for å begå kriminalitet. Politiet har grunn til å tro at flere står i ledtog med de to, trolig i form av organisatorer i andre land.

– De vi har pågrepet har ikke fortalt oss noe om hvor utstyret kommer fra. Vi er i Bulgaria i forhold til at det er bulgarere vi har tatt for skimming rundt minibanker. Vi mistenker at utstyret er laget av profesjonelle, sier avdelingsleder Janne Stømner ved Sentrum politistasjon i Oslo til Dagbladet.

Begge sitter varetektsfengslet, og saken mot dem er forventet å komme opp innen februar. Politiet har fortsatt en del etterforskning igjen før endelig tiltale blir tatt ut.

Tappingen av de skimmede kortene skjedde i Peru. Dagbladet skriver at denne skimmingsaken er blant de største oslopolitiet har hatt i sitt slag.

I tiden fram mot jul frykter politiet en ”skimmingboom”. Politiadvokat Kjell Johan Abrahamsen i ”Operasjon Grenseløs” er bekymret for at ulike former for kortkriminalitet øker.

– Vi pleier å se et hopp i kriminalitetsstatistikken før jul, og tror vi vil gjøre det i år også, sier Abrahamsen til Dagbladet.

–Flere skimmere kommer til Norge, kanskje fordi vi på mange måter blir sett på som en fristat, legger han til.

Her kan du lese sikkerhetsrådgiver i HSH, Thor Martin Bjerkes oversikt over ulike skimmingmetoder (kilde: Dagbladet):

www.dagbladet.no/2010/11/21/nyheter/innenriks/skimming/siktelse/bedrageri/14388630/

Her kan du lese i Aktuell Sikkerhet om Høyesteretts avgjørelse i høst som gjorde at mange utlendinger ble løslatt fordi det ikke er straffbart å ha tatt med skimmingutstyr inn til Norge: http://www.aktuellsikkerhet.no/id/44968.0

"
Powered by Labrador CMS