minnepinner.jpg

Farlige duppeditter

iPad, smarttelefoner og minneplugger utgjør nå de største sikkerhetsrisikoene for småbedrifter.

Publisert

Ill.foto: Colourbox.com

Det melder nyhetsbyrået ANB. Det finnes mange eksempler på hvor galt det kan gå. Et eksempel er den britiske agenten som glemte igjen en minneplugg på et tog i Colombia. Resultatet ble at en stor narkotikarazzia som hadde kostet mange millioner å planlegge, måtte skrinlegges.

En minnepinne på avveie trenger ikke å skape så store forviklinger. Det er allikevel viktig å ta sine forholdsregler når man hanskes sensitiv informasjon, forteller Hans Peter Østrem i Symantec til ANB:

– Minnepinnene koster svært lite, er små med høy lagringskapasitet og enkle å miste eller bli frastjålet. Om bedriftene ikke begynner å tenke sikkerhet rundt pinnene, kommer disse til å utgjøre en høy sikkerhetsrisiko i tiden som kommer, advarer han.

Stadig flere bruker jobbutstyret sitt privat, enten det gjelder lesebrett, smarttelefoner, bærbare dataaskiner, mediespillere eller minnepinner. Østrem forteller at slike enheter ofte er vanskelige å innlemme i bedriftens sikkerhetsmiljø.

– Det er viktigere enn noen gang å sørge for at dataene selv og bruken av dem beskyttes. Tap av minnepinner og telefoner, ukontrollerte Bluetooth-tilkoblinger og hjemmebruk er svært vanskelig å beskytte seg mot på utstyrsnivå, sier han.

Han stiller også spørsmål til hvor kritiske folk er når de laster ned applikasjoner.

– Sjekker du hva du gir «appsen» tilgang til? Nei, de færreste gjør det, og vi har allerede eksempler på at det ble funnet et spionprogram skjult i et lite program, sier Østrem.

( Kilde: ANB/Ringblad.no )

"
Powered by Labrador CMS