pc-sikkerhet.jpg

Fire av ti bryr seg ikke

En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for NorSIS viser at mange nordmenn i liten grad bryr seg om informasjonssikkerhet.

Publisert

Undersøkelsen viser at de over 30 år er mer opptatt av informasjonssikkerhet enn de yngre. Ill.foto: Colourbox.com

Tore Orderløkken, daglig leder i NorSIS, synes resultatet er skremmende, særlig fordi stadig mer informasjon deles og stadig flere transaksjoner skjer på internett.

- Resultatet av at mange ikke bryr seg så mye om dette, kan bli at sensitive opplysninger kommer på avveie gjennom at folk sprer sine opplysninger ukritisk, sier han på nettsidene deres.

De yngste «verst»

I aldersgruppene fra 30 år og oppover oppgir 6 av 10 at de i er opptatt av informasjonssikkerhet.

Gruppen 15 til 29 år skiller seg ut da bare 46 % svarer det samme. Med andre ord svarer over halvparten av denne gruppen at de ikke er opptatt av datasikkerhet.

- Gruppen 15 – 29 år er kanskje den gruppen som er mest aktive IT-brukere, både når det gjelder sosiale medier og når det gjelder annen type datakommunikasjon. De er også de som først tar i bruk mulighetene som finnes i for eksempel sosiale medier. Fra vårt ståsted er det da litt betenkelig at de ikke er mer opptatt av spørsmål knyttet til informasjonssikkerhet, sier Orderløkken.

Findusprisen

Resultatene er fremkommet i en undersøkelse som er gjennomført i forbindelse med utdelingen av Fidusprisen, som deles ut av statsråd Rigmor Aaserud under Sikkerhetskonferansen som Næringslivet Sikkerhetsråd arrangerer 21. og 22. september.

Undersøkelen er gjennomført av TNS Gallup i perioden mai til juni 2010 og 1800 personer er spurt om forhold knyttet til informasjonssikkerhet og personvern.

( Norsis.no )

"
Powered by Labrador CMS