Bankkort utsnitt

Fortsatt trygt med chip i Norge

Det er avdekket sikker­hets­hull i tekno­logien bak 730 millioner bank­kort med chip. Men det skal fortsatt være trygt å bruke chip når du handler med kort i Norge.

Publisert

Chip anses ennå som trygt, men det er all grunn til å frykte organiserte kriminelle.

Engelske forskerne har av­dekket sikker­hets­hull i bank­kort under EMV-standarden, som omfatter 730 millioner bank­kort, deriblant norske.

I følge Frode Bjeglerud, seksjons­direktør ved svindel­fore­byggende seksjon i Finans­næringens Felles­organisasjon er det derimot trygt å bruke kort med chip og pinkode i Norge. Systemet i Norge er satt opp slik at den typen misbruk ikke vil være mulig, melder NorSIS.

Les også: Chip har fått ned kortbedragerier i Norge

- Kortene som det vises til fra England lures til å tro at transaksjonen er godkjent med signatur. Godkjenning av chip-transaksjoner med signatur er ikke en del av det norske Bank axept-systemet. Derfor blir ikke slike transaksjoner godkjente i Norge, sier Bjeglerud.

Kilde: Fortsatt trygt med Chip i Norge

Ingen teknologi er vanntett

Chip betraktes generelt som en tryggere teknologi for bank­kort, men det er ikke dermed sagt at teknologien er 100% sikker mot hackere.

I papir­utgaven av Aktuell Sikkerhet nr. 1/2010 kan du lese at hacking av chip var et omfattende problem for para­bol­sel­skapene allerede for fem år siden.

Organiserte kriminelle bruker svært sofistikerte metoder for å forsøke å få fatt i innholdet på chip-ene. Selv om teknologien i bank­kort er forskjellig fra (datidens) parabol­kort, er kompetansen meget høy blant de kriminelle, og den må antas å være voksende.

Red.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet og få gode sikker­hets­tips seks ganger i året.

"
Powered by Labrador CMS