Norsk-Nøkkelservice-AS-2

Fremtiden ligger i elektronisk adgangskontroll

Mekanikken vil alltid ligge i bunnen, men det er elektronisk adgangskontroll som er fremtiden.

Publisert

Erling Olesen og Tonja M. Orderud i Norsk Nøkkelservice AS. (Foto: Jan Tveita)

Moderne adgangskontrollsystemer endrer seg i takt med teknologien og de mulighetene den har for å kunne gi de sikreste, mest fleksible og brukervennlige løsningene. Det er her de elektroniske adgangskontrollsystemene har sin styrke.

– Elektronisk adgangskontroll gir brukeren den nødvendige sikkerheten uten at dette går på bekostning av kontroll, bekvemmelighet og komfort, sier daglig leder Tonja M. Orderud i Norsk Nøkkelservice AS i Oslo.

– Denne adgangskontrollen tilgodeser også ulike brukergruppers behov på en enklere måte. For eksempel kan Salto, det spanske adgangskontrollsystemet Norsk Nøkkelservice satser på, tilpasses både åpne og lukkede brukergrupper, sier Orderud.

Hun mener at Saltos store styrke ligger i den enkle administrasjonen og integrasjonen mot andre systemer.

Åpne brukergrupper

Eksempler på åpne brukergrupper er hoteller, skoler, kongressentre, treningssentre og liknende. Åpne brukergrupper har behov for en sikker og stabil adgangskontroll med muligheter for tidssoner og begrenset adgang. Det er kostbart for hoteller å skifte eller legge om sylindere når en nøkkel mistes. Ved å bruke et elektronisk adgangskontrollanlegg er det enkelt å løse slike problemer.

– En annen fordel for hoteller er at innsjekkingstiden går raskere, fordi adgangskontrollen aktiveres samtidig med at gjesten sjekker inn, sier Orderud.

Lukkede brukergrupper

Lukkede brukergrupper kan være institusjoner og bedrifter som kjennetegnes ved mange konstante brukere med begrenset adgang. Stikkord her er systemadministrasjon, sikkerhet og komfort. For lukkede brukergrupper er det viktig å ha kontroll med adgangsbetingelser, tidsstyring og trafikkdata.

Online og offline

– Adgangskontrollsystemet Salto kombinerer offline og online kortlesere, forklarer sikkerhetskonsulent Erling Olesen i Norsk Nøkkelservice.

– Alt minnet ligger i adgangskortet, som kan oppdateres via en online veggleser.

Andre funksjoner Olesen fremhever er at systemet på et øyeblikk kan endre adgangen til en bruker, enten gi adgang eller nekte adgang via en melding til en onlinedør.

Andre fordeler ved Virtual Network:

● Enhetenes batteristatus lagres på brukernes eller gjestenes adgangsmedium.

● Tapte eller stjålne medier slettes fra systemet ved bare å besøke dørenheten med et oppdatert medium.

● Informasjon sendes automatisk til administrasjonens pc, og mediet blir oppdatert ved online veggmontert kortlesere, som kan plasseres på flere strategiske steder.

Salto kan oppdatere brukerne fortløpende.

To typer adgangskontroll

– Med Salto kan du velge to typer adgangskontroll, den ene er elektroniske langskilt direkte over låskassen og med koding rett på døren.

– Men du kan også velge vegglesere, som har mulighet til koding og styring direkte fra pc. Den virkelige styrken i systemet er kombinasjonen av begge disse systemene, mener Olesen. Dette gir et høyt sikkerhetsnivå, i tillegg til stor fleksibilitet.

– Det elektroniske langskiltet kan enkelt monteres på eksisterende dører og låser, slik at døren har full adgangskontroll. Salto er sterke og fleksible på integrasjon mot andre systemer, ifølge Olesen.

– Det elektroniske langskiltet frigjør dørvrideren ved godkjent brukeridentifikasjon. Vegglesere kan for eksempel brukes til å styre motorlåser, skyvedører eller andre former for eksterne enheter, som gitter, heiser og nøkkelskap. Veggleserversjonen kan fås både som offline- og onlineløsning, forklarer Olesen, som tilføyer at Salto passer til alle formål.

– Uansett om det er et skap, en glassdør, amerikanske, europeiske eller skandinaviske låskassemoduler – så finnes det en løsning og en teknologi som gjør det attraktivt å velge adgangskontroll systemer fra Salto, ifølge Olesen.

Trådløs adgangskontroll

– Neste generasjon elektronisk adgangskontroll er trådløs, forteller Orderud. Trådløs adgangskontroll – Salto Wireless – arbeider både online og offline, og gjør det mulig å tilslutte enheten med batterier. Verken kabler eller ekstern strømforsyning er nødvendig. Du kan fjernåpne dører, se dørstatus og logghendelser i sanntid. Med sanntidskommunikasjon blir det enklere, mer fleksibelt og mer behagelig å administrere adgangskontrollen, uten at det går på bekostning av sikkerheten, sier Tonja M. Orderud i Norsk Nøkkelservice.

Norsk Nøkkelservice AS

Norsk Nøkkelservice AS ble etablert i 1975. Selskapet har spesialisert seg på elektroniske styresystemer for adgangskontroll og dørautomatikk, og er leverandør til små og store prosjekter med de strengeste sikkerhetskrav. Selskapet har 30 ansatte, og hadde en omsetning på 46 millioner kroner i 2009. Norsk Nøkkelservice AS holder til på Sinsen i Oslo og eies i dag av danske Carl F International.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS