Petter Furulund NHO Service

Frykter vektermangel

– Inngangsbilletten til vekteryrket blir for dyr. Det mener NHO Service, som frykter dårlig rekruttering og vektermangel i Norge, som en følge av den nye loven om vaktvirksomhet.

Publisert

Administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service er kritiske til hvordan den nye loven om vaktvirksomhet kan påvirke rekrutteringen til yrket.

– Studenter og andre som skal jobbe som vektere får svi økonomisk, mener administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

NHO Service er nå ferdig med sin høringsuttalelse til forskriftene til den nye loven om vaktvirksomhet. De økte kravene til vekterutdanning som ligger i forskriftene, er blant annet begrunnet med at faren for maktmisbruk blant vektere må reduseres.

Denne problemstillingen mener NHO Service at er overdimensjonert, og at den treffer skjevt.

– Episoder der vektere har opptrådt kritikkverdig har fått stor medieoppmerksomhet. Men i forhold til det store antall oppdrag som utføres, er slike episoder svært sjeldne. Over 90 prosent av vekterne jobber i hovedsak med serviceoppdrag der faren for maktmisbruk er lik null, sier Furulund.

NHO Service hevder at studenter som vil ha deltidsjobb som vekter, i dag betaler cirka 5000 kroner for et tre dagers kurs. Nå foreslår Justisdepartementet å utvide vekterkurset, som er selve inngangsbilletten til yrket, til fire-fem uker.

– Et slikt kurs vil trolig koste minst 50 000 kroner. Det er høyst tvilsomt om studenter har råd til å betale slike summer, sier Furulund.

Les NHO Service sin høringsuttalelse her: http://www.nhoservice.no/article.php?articleID=2468&categoryID=238

Les NHO Service sin bekymring for rekrutteringsmangel her: http://www.nhoservice.no/article.php?articleID=2469&categoryID=139

"
Powered by Labrador CMS