Thon-Hotel-Vettre-resepsjon

Gir raskere innsjekking

Det elektroniske adgangskontrollsystemet Salto gir raskere innsjekking ved Thon Hotell Vettre i Asker. Dette setter hotellgjestene pris på.

Publisert

-Hotellgjestene setter pris på raskere innsjekking, sier resepsjonssjef Sissel Hjetland og teknisk sjef Frank A. Jakset ved Thon Hotel Vettre i Asker. (Foto: Jan Tveita)

Thon Hotell Vettre i Asker har tatt i bruk det elektroniske adgangskontrollsystemet Salto.

– Vi er godt fornøyd med denne løsningen, sier teknisk sjef Frank A. Jakset til Aktuell Sikkerhet. Systemet har vært mer stabilt enn de kortlåsene vi hadde før, og vi har i det hele tatt hatt lite trøbbel med dette systemet, tilføyer han.

Innsjekking og programmering i ett

Salto i resepsjonen gir rask innsjekking. (Foto: Jan Tveita)

– I resepsjonen programmeres kortet så å si i samme øyeblikk som hotellgjesten sjekker inn. Da vil kortet være gyldig i den perioden gjesten bor på hotellet, samtidig som adgangen stoppes automatisk etter at gjesten har sjekket ut.

– For øvrig er det veldig enkelt å annullere et tapt kort og legge inn et nytt, sier Jakset.

Et tapt kort slettes dessuten automatisk ved hovedinngangen dersom uvedkommende skulle forsøke seg på en ulovlig adgang til hotellrommene. Sentralen i systemet vil fange opp et slikt forsøk, sier Jakset, som legger til at dette ikke er noe hotellet har opplevd. Det står jo heller ikke opplyst på kortene at de tilhører hotellet.

Tilbakerømning

Hotellgjesten åpner romdøren med det aktiverte kortet. (Foto: Jan Tveita)

– Alle hotellets utgangsdører er online, mens alle dører til hotellrom og kontorer er offline.

I tilfelle brann har Salto mulighet for tilbakerømning, noe alle hotell nå er pålagt å ha. Dersom en gjest raskt må inn på rommet i et livsviktig ærend uten å ha kortet, har han ett og et halvt minutt på seg før døren går i lås.

Konferansehotell i endring

Thon Hotel Vettre er et konferansehotell. De siste årene har hotellet bygd en ny etasje oppå bestående bygg, og med den nye tredjeetasjen har hotellet nå 155 gjesterom. I tillegg kommer ca. 50 ekstra rom som er møterom, kontorer, lager, trimrom og svømmebasseng, alle utstyrt med Salto.

– Det er teknisk mulig å legge adgangen til trimrom og svømmebasseng inn på hotellgjestkortet, sier Jakset. Vi har likevel valgt å bruke egne kort for kontrollens skyld. Det ligger en sikkerhet i å vite hvor mange gjester som til enhver tid befinner seg i bassenget, understreker han.

Vedlikeholdsfritt

Adgangskontrollsystemet krever lite vedlikehold. Ved hjelp av en PPD sjekker Jakset batterikapasiteten jevnlig, det er stort sett det hele. Tre trippel-A-batterier er for øvrig alt som skal til i dørlåsen.

– Skulle det oppstå uenighet om hvem som har låst seg inn sist på hotellrommet, kan vi sjekke dette i systemloggen. Dette er en nyttig funksjon dersom en gjest for eksempel påstår at det har vært noen inn på rommet hans. Men dette har vi heller ikke opplevd hos oss, sier Jakset.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS