Hacker_cbox

Hackere rammer industrien

Ondsinnet program­vare rammer norske industri­bedrifter, men få vil stå fram. De frykter nye angrep.

Publisert

De ansattes aktsomhet avgjør i noen tilfeller om et angrep lykkes.

For et par måneder siden ble en stor, forsknings­intensiv industri­bedrift angrepet av en såkalt trojaner.

Gode rutiner i bedriften forhindret at trojaneren spredte seg, men likevel vil ingen snakke i frykt for at hackerne skal lykkes neste gang. Hvis de hadde lyktes, kunne de tappet bedriften for sensitiv informasjon, melder Teknisk Ukeblad.

– Det var tydelig at denne trojaneren ikke var ferdig utviklet. Denne bedriften hadde god sikkerhets­struktur og jobbet bevisst, sier Erland Løkken i Nærings­livets sikkerhets­råd.

Ammunisjons­produsenten Nammo er blant bedriftene som har opplevd å bli utsatt for dataangrep.

– Vi har merket at forsøkene vi har avdekket er mer helhjertede enn for kun noen få år siden, sier it-sjef Ole Ingarth Karlsen.

Selskapet har opplevd å bli utsatt for flere ondsinnede angrep. Gode sikkerhets­løsninger stopper de fleste av dem, men det har hendt at trojanere har sluppet gjennom og da blir brukerens grad av varsomhet avgjørende for hvorvidt angriperen lykkes eller ikke.

Ifølge NSR rammes forsknings­intensive norske industri­bedrifter i stadig større grad av datakrim.

– Industri­bedrifter er mer utsatt enn folk er klar over, bekrefter John Vigrestad i Norsk Industri. I en under­søkelsen svarte ni prosent av medlems­bedriftene i organisasjonen at de hadde vært utsatt for industri­spionasje.

Kilde: Hackere rammer industrien (TU.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS