Hovedmenn bak skimming pågrepet

Politiet har tiltalt tre menn for skimming i Norge. Hovedmannen ble pågrepet i England.

Publisert

Fem tilfeller av skimming i Oslo og Akershus anses å være oppklart.(Illustrasjonsfoto)

– Vi mener de tre har vært involvert i fem tilfeller av skimming i perioden juli 2008 til januar i år. Kortkopieringen har påført korteierne et samlet tap på 150 000 kroner. Skimmingen skal ha skjedd i Oslo og Akershus, sier Lene Hammersland til NRK Østlandssendingen.

Hun er politiadvokat ved Sentrum politistasjon i Oslo. Ett års etterforskning, med viktig bildemateriale og biologiske funn som avgjørende ledetråder, skal ha ført til grunnlaget for til fem tiltalepunktene.

– Beløpet ble ikke større enn 150 000 kroner fordi alle fem forholdene er blitt avdekket på brukersteder. Det innebærer at skimmingen ikke har kunnet pågå over lang tid, slik at få kort ble kopiert, sier Hammersland til NRK.

Kortene fra Norge det er snakk om, skal ha blitt brukt både i Storbritannia, Malaysia og Indonesia i tillegg til i Norge. Hovedmannen, en 30-åring fra Sri Lanka, bodde i England da han ble pågrepet.

Etter at de tre har kopiert kortinformasjon og pin-koder fra betalingsterminaler, overføres dette til andre korts magnetstripe. På denne måten kan kontoene til de som uvitende har fått kopiert kortene sine tappes for penger.

Powered by Labrador CMS