cd-plater bredde cb583308

Hundredobler bot for dataslurv

Britiske myndigheter er lei av skandaler der per­son­opp­lys­ninger og annen info­rmasjon havner på avveie. Fra 6. april kan virk­som­heter som slurver med data­sik­ker­heten, bøte­legges med opptil 500 000 pund, mot 5000 i dag.

Publisert

Datatap kan skje ved for­glem­melse av minne­pinner, mobiler, bær­bare pc-er eller annet slurv, eller ved mer villede aktiviteter.

Fra 6. april har Infor­mation Commis­sioners` Office (ICO) myndig­het til å gi en halv million pund i virk­som­hets­bot for alvorlige data­lekkasjer og tap av data. Ifølge nye retnings­linjer kan boten gis når "datakontrolløren alvorlig over­trår prinsipper for data­beskyttelse og det er sann­synlig at over­tredelsen har gitt betydelig skade".

Les også: Høye priser hindrer god datasikkerhet

I ordleggelsen heter det seg at data­kontrolløren må - eller burde - ha kjent til - at det fantes en risiko for at en over­tredelse ville skje, opplyser Amichai Shulman hos data­sikker­hets­spesialisten Imperva.

Les også: Glemmer 100 000 mobil­telefoner i London-drosjer årlig

"

Mer enn fire av fem pc-er i arbeids­livet er usikre, og årsaken er ren slurv.

Shulman mener den store utford­ringen er om virksom­heten vil velge å være åpne om at et brudd er oppdaget. Han frykter at virksom­hetene nå vil motiveres til å ha en slapp beskyttelse og at de heller øker evnen til å kamu­flere hendelser, eller cover your ass, som det heter.

Bøter kan være viktige, tror han, men myndig­hetene bør konsentrere seg mer om det konstruktive og ikke bare avstraffelsen.

Les også: Mennesker utgjør den største trusselen mot datanett, viser britisk undersøkelse

Les også: Flere briter enn før inn­rømmer data­sikker­hets­brudd

ICOs nye retnings­linjer innenfor Data Protection Act kan leses i PDF-format på http://bit.ly/5byF1f.

Kilde: Pressemelding fra EskenziPR "New ICO penalties change the data security ballgame says Imperva" http://www.imperva.com

" Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS