pc skjerm_colourbox

Ikke gjenbruk passord

73 prosent av oss bruker samme pass­ord på nett­banken som på andre steder på nett­steder. Det øker risikoen for å bli svindlet og kan øke skade­omfanget. Hele 47 prosent bruker både bruker­navn og pass­ord på tvers av bank­nett­steder.

Publisert

Mange tar sjansen på å gjen­bruke pass­ord fra nett­banken. Det kan koste dyrt.

Tallene baserer seg på mer enn fire millioner brukere i Nord-Amerika og Europa. Dette fremkommer i en undersøkelse utført av Trusteer, et selskap som utvikler sikkerhets­løsninger for nett­handel.

Å gjenbruke bruker­navn og/eller passord på tvers av nett­steder kan utnyttes av kriminelle, som har utviklet et spekter av metoder for å snappe til seg innloggings­detaljer fra mindre sikre nett­steder, som webmail og sosiale nettverk. Når innloggings­oppslyningene først er frem­skaffet, testes de på finansielle nett­steder for å gjennom­føre svindelen.

Trusteer gjennom­førte under­søkelsen over 12 måneder. Blant funnene er:

* 73 prosent bruker passordet fra nettbanken på minst ett annet ikke-finansielt nettsted

* 47 prosent bruker både bruker-ID og passord på minst ett annet ikke-finansielt nettsted

* I de tilfeller der banken tillater kunden å velge bruker-ID, velger 65 prosent av oss å gjenbruke ID-en på ikke-finansielle nettsteder.

* Når banken velger bruker-ID for kunden, velger 42 prosent av oss å gjenbruke ID-en på minst ett annet nettsted

Hele rapporten er tilgjengelig som PDF på http://www.trusteer.com/sites/default/files/cross-logins-advisory.pdf

- Å bruke stjålne brukeropplysninger er fortsatt den enkleste metoden som lar kriminelle overstyre sikkerhetstiltakene som iverksettes av bankene. Derfor ønsket vi å finne ut hvor vanlig det er at folk gjenbruker brukernavn og passord, sier Amit Klein i Trusteer.

- Funnene våre overrasket. De avslører at kundene enten ikke er oppmerksomme på, eller velger å ignorere, sikkerhetsrisikoen dette utgjør.

Kilde: Pressemelding fra Eskenzi PR Ltd.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrevsom blir sendt ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet og få gode sikker­hets­tips seks ganger i året.

"
Powered by Labrador CMS