Deli-de-Luca-Karl-Johan.gif

Kiosker og bensinstasjoner frykter for de ansatte

Vektere er viktige for sikkerheten for ansatte ved mange kiosker og bensinstasjoner, spesielt i helgene og nattetid.

Publisert

Deli de Luca, Karl Johans gate, Oslo. (Foto: Jan Tveita)

– Vi er absolutt bekymret for situasjonen, sier informasjonsdirektør Per Roskifte i NorgesGruppen til Aftenposten.

NorgesGruppen eier blant annet Mix–kioskene og deler av kioskkjeden Deli de Luca. Av sikkerhetsmessige årsaker ønsker ikke Roskifte å si for mye om hvordan bransjen er rammet.

– Vi er klar over risikoen og har satt i gang visse ekstraordinære tiltak. Men vi kan ikke si hva dette dreier seg om, sier han.

Kjøpesentrene rammes

Flere kjøpesentre melder om at sikkerheten svekkes når vekterne ikke lenger er der. I Kristiansand har senterledelsen på Strandens selv tatt på seg oppgaven å gå rundt på senteret.

Liv og helse

– Det er en reell fare for at liv kan gå tapt liv under streiken, sier markeds- og informasjonsdirektør André Thomsgård i Securitas til NTB.

Arbeidsmandsforbundets leder Erna Hagensen er sterkt uenig og forteller Aftenposten at forbundet gir dispensasjoner der liv og helse kan stå på spill, for eksempel i alarmsentraler.

Heller ikke Helsetilsynet mente i går at det var nødvendig å stoppe streiken.

Tomme for vekslepenger

I tillegg til sikkerhetsproblemene begynner butikker å slippe opp for vekslepenger.

– De aller fleste butikker holder nå på å gå tomme for vekslepenger og kontakter, men det er et mindre problem, sier direktør for handel Thomas Angell i handelsorganisasjonen HSH og får støtte av senterleder Trond Herberg på Oslo City.

(Aftenposten)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS