NorSIS Veiledning SMB B

Lær deg å håndtere uønskede hendelser

NorSIS har i sam­arbeid med en student­gruppe på Høg­skolen i Gjøvik under­søkt sik­ker­hets­situa­sjonen i små og mel­lom­store be­drif­ter. De har nå utgitt en vei­led­ning i hendelses­hånd­tering.

Publisert

NorSIS og Høgskolen i Gjøvik har utgitt en veiledning for å forebygge mot uønskede hendelser.

Undersøkelsen fokuserte på virksomhetenes bruk av hendelses­håndterings­policy, implementering av hendelses­håndterings­planer, rutiner for opplæring, registrering, rapportering og oppfølging av sikkerhets­hendelser.

Undersøkelsen viste at det fantes store mangler innenfor opplæring, registrering og rapportering samt implementering av hendelses­håndterings­planer. Kun 40% av norske virksomheter hadde tilstrekkelig opplæring innenfor hendelses­håndtering.

Hele 60 % hadde en form for hendelses­håndteringsplan, men da innholdet og kvaliteten på planene ble undersøkt var det bare 40 % som hadde planer som var tilstrekkelige.

Til tross for mangler i viktige aspekter, var virksomhetenes bruk av hendelses­håndterings­policy og oppfølging av sikkerhets­hendelser bedre enn forventet. Om lag halvparten hadde en hendelses­håndterings­policy, av disse hadde 4 av 5 policyer av tilfreds­stillende kvalitet. Virksomhetene hadde også god oppfølging av sikkerhets­hendelser.

Veiledningen kan lastes ned gratis hos NorSIS.

Kilde: Hendelses­håndtering i små og mellom­store bedrifter (NorSIS)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS