Nabonettverk-Nordic-Securit

Nabonettverk mot kriminelle

Nordic Security Management lanserer nå et nytt nordisk sikkerhetskonsept mot organisert kriminalitet, kalt Nabonettverk skaper trygghet.

Publisert

(Foto: Nordic Security Management)

Sikkerhetsselskapet Enter Security har salgsansvaret i Norden av det offisielle husskiltet som symboliserer at du er tilknyttet et Nabonettverk. Tidligere politimann og TV2s krimekspert Johnny Brenna oppfordrer alle til å etablere Nabonettverk i sitt nærmiljø.

Kriminalitetsbildet

Johnny Brenna.

- Vinningskriminalitet blir ofte omtalt som hverdagskriminalitet, og denne type forbrytelse har tidligere vært dominert av norske rusmisbrukere. På grunn av økt sikring av boliger og hjem, i tillegg til økt levestandard, har denne kriminalitetsformen vært fallende i de senere år, sier Brenna.

Som følge av utvidelsen av EU og Schengen-samarbeidet har vi fått en ny aktør på banen, nemlig den kriminelle aktøren fra Øst-Europa, der tradisjonelt tjuvgods fortsatt er hard valuta. Dette er aktører som ikke skyr sikkerhetstiltak, flere av dem har bakgrunn fra både håndverk og sikkerhetsbransjen. De har profesjonalisert det vi kaller hverdagskriminalitet. De rekognoserer og kartlegger sine mål og objekter nøye før de går til aksjon. Tradisjonelle sikkerhetsløsninger holder derfor generelt ikke mål i forhold til det nye trusselbildet.

Nabonettverk

En måte å bekjempe de organiserte kriminelle på, er å etablere nabonettverk. Og ved å sette opp skiltet Nabonettverk vil dette være et sterkt signal til omgivelsene om at noen følger med. Det vil også ha en preventiv virkning mot kriminelle aktører som får en usikkerhetsfaktor å forholde seg til.

- Jeg oppfordrer derfor alle som er opptatt av sikkerhet om å etablere nabonettverk i dag, ser Johnny Brenna.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS