Robert-Derås-og-Randmod-Oma

Nosif seiler i medvind

Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) har vind i seilene. Foreningen har opplevd rekordstor oppslutning om sine arrangementer i år.

Publisert

– Både Sikkerhetskonferansen 2010 om bord på DFDS Pearl of Scandinavia til København 20. til 22. april og siste medlemsmøte i Oslo rådhus 25. mai hadde rekordoppslutning, opplyser president Randmod Omarhaug i Nosif.

– Sikkerhetskonferansen 2010 gikk av stabelen om bord på DFDS Pearl of Scandinavia 20. til 22. april, og vi satte ny påmeldingsrekord med ca. 65 deltakere. Påmeldingen forteller oss at konferansen har blitt populær, og at løsning og innhold er etterspurt. Oppslutningen er mer enn doblet sammenlignet med påmeldingen i fjor. Så stor interesse for Sikkerhetskonferansen har vi ikke opplevd før, tilføyer en meget fornøyd Omarhaug.

Medlemsmøte i Oslo rådhus

Jan Egil Bäckmark. (Foto: Jan Tveita)

I går avholdt Nosif i tillegg et medlemsmøte i Oslo rådhus, der beredskapsarbeidet i hovedstaden var temaet. Det var ass. beredskapssjef Jan Egil Bäckmark som holdt foredraget. I tillegg redegjorde avdelingssjef for beredskap i Oslo kommune Willy Olsen om beredskapen rundt store arrangementer i byen. Utfordringene her er store, både når USAs president Barack Obama kommer for å motta Nobels fredspris i byens storstue, og når VM på ski skal gå av stabelen i 2011.

Willy Olsen. (Foto: Jan Tveita)

Nokas-ranet

Mange hadde nok også kommet for å høre mangeårig sikkerhetssjef i Norges Bank, Jan Eddie Tinlund, snakke om NOKAS-ranet. Han kunne bidra med nye opplysninger om ranet, informasjon som ikke var allment kjent da det stormet som verst rundt dette spektakulære ranet i 2004.

Jan Eddie Tinlund. (Foto: Jan Tveita)

Eliaden 2010 neste

Neste store arrangement Nosif vil være representert på, er Eliaden på Norges Varemesse 31. mai til 3. juni. Nosif har ansvaret for sikkerhetsseminarene, som er lagt til 1. og 2. juni. Dette vil si andre og tredje dag av Eliadens fire dager.

– Innholdet vil være av interesse for mange grupper og spenner fra ny bransjenorm for ITV-anlegg, integrasjon i sikkerhetsanlegg til trusler og den menneskelige faktor i samhandling med tekniske og elektroniske anlegg. Her kan installatører av anlegg, sikkerhetssjefer, leverandører av totalløsninger og ikke minst kundene finne temaer av interesse. Påmelding skjer via Eliadens eget seminarpåmeldingssystem på Eliaden.no.

Sikkerhetsmesse under Eliaden

Nosif har tatt initiativ til å lage en sikkerhetsmesse i Eliaden i år. Sammen med Eliaden og NorAlarm har Nosif kommet fram til en løsning der sikkerhetsbransjen blir bedre samlet og kan fremstå som en helhetlig sikkerhetsmesse. Nosif vil stå på en informasjonsstand sammen med NorAlarm og Aktuell Sikkerhet. Området rundt denne informasjonsstanden blir et samlingspunkt med informasjon om hvor de forskjellige medlemsbedriftene har stands og informasjon om sikkerhetsseminarene.

Samarbeid om sikkerhet

– Dette er første gang vi har dette samarbeidet, så vi er spent på hvordan det vil gå, sier Omarhaug. Nosif ønsker tilbakemeldinger fra medlemmer som besøker messen og har forbedringsforslag.

– Vi oppfordrer medlemmene våre til å besøke Eliaden 2010 og å melde seg på sikkerhetsseminarene. Her vil det våre mye å hente både når det gjelder nye tekniske og elektroniske løsninger og faglige foredrag i seminarene.

Tur til Security Essen

- Men det stopper ikke her, forteller Omarhaug. Til høsten arrangerer Nosif tradisjonen tro tur til Security Essen, som går av stabelen 5. til 8. oktober. Antall plasser er begrenset, så det kan være en god idé å være rask med påmeldingen, sier Randmod Omarhaug, en aktiv og engasjert president i Nosif.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS