Hacker cbox1039009

NSR med ny undersøkelse

Nærings­livets sikker­hets­råd er i gang med en ny mørke­talls­under­søkelse. Hele 5000 virksom­heter er invitert for å kart­legge it-sikker­heten i offentlig og privat sektor.

Publisert

Fornyings­minister Rigmor Aasrud. (Foto: Scanpix / Stats­mini­sterens kontor)

- Altfor mange virksom­heter tar ikke it-sikkerhet på alvor. Dårlig sikker­hets­kultur i virksom­heten kan både være pinlig, avslørende og skade virksom­hetens omdømme, og mange virksom­heter vegrer seg for å anmelde data­innbrudd. Derfor trenger vi denne anonyme under­søkelsen for å kart­legge problemene, sier fornyings­minister Rigmor Aasrud, som oppfordrer de inviterte virksom­hetene til å besvare under­søkelsen.

Spørsmålene er utarbeidet av NSRs data­krim­utvalg med deltakere fra Telenor, Det Norske Veritas, Secode, SINTEF, Nasjonal sikkerhets­myndighet, Forsvarets Forsknings­institutt, Kripos, Norsk senter for informasjons­sikring og NSR. I tillegg har Fornyings-, administrasjons- og kirke­departementet (FAD) gitt innspill til undersøkelsen i hele prosessen.

Resultatet fra årets under­søkelse vil bli presentert på NSRs sikkerhets­konferanse på Thon Hotel Opera 21. og 22. september 2010.

Les mer om undersøkelsen på NSRs nettsted http://www.nsr-org.no/

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS