Datakriminalitet 2

Ny veiledning om hendelseshåndtering

NorSIS har i sam­arbeid med en student­gruppe på Høg­skolen i Gjøvik (HiG) utvik­let en ny vei­led­ning i hendel­ses­hånd­tering.

Publisert

Veiledningen gir en rekke gode råd for å redusere risikoen for drifts­avbrudd.

Veiledningen er mer omfattende enn den tidligere versjonen fra NorSIS, og er spesielt rettet mot små og mellom­store bedrifter. Dem som står bak håper at veiled­ningen skal gjøre hendelses­håndtering enklere å imple­mentere, samt hjelpe til med å utvikle gode policyer og planer.

Den nye veiledningen er et resultat av det tette sam­arbeidet mellom NorSIS og HiG. Den ble utviklet av studentene Lars Arne Sand, Gaute Bjørklund Wangen og Anders Sand Frogner som del av en bachelor­oppgave ved informasjons­sikkerhetslinjen på HiG.

Bacheloroppgaven undersøkte også hvordan hendelses­håndtering blir anvendt i norske virksomheter.

Veiledningen tar for seg hvorfor og hvordan du planlegger håndtering av sikkerhets­hendelser, hvordan du utfører en verdi­vurdering og generelt om de forskjellige typene tiltak du bør gjennom­føre for å skape bedre sikkerhet rundt virksom­heten.

Veiledningen forutsetter at du har det grunnleggende sikkerhets­arbeidet på plass. Dersom virksom­heten tidligere ikke har utført noen form for sikkerhets­arbeid anbefaler NorSIS å besøke veiledningene på deres nettsider.

Veiledningen er i det store og hele rettet mot sikkerhet generelt, mens enkelte av de foreslåtte tiltakene dreier seg om informasjons­teknologi.

Kilde: Ny veiledning om hendelseshåndtering (NorSIS)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS