Nytt-nødnett

Nytt nødnett redder liv

Nødetatene brann, politi og helse tar nå i bruk nytt radionett på Østlandet.

Publisert

Nødetatene brann, politi og helse tar nå i bruk nytt radionett på Østlandet. (Foto: Kent Inge Olsen)

– Dette er et viktig skritt på veien mot bedre og sikrere kommunikasjon når liv, helse og sikkerhet står på spill, sier justisminister Knut Storberget i en pressemelding sendt ut av regjeringen.no. Sammen med nærings- og handelsminister Trond Giske og helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen åpnet han det nye felles radionettet i dag.

Avlyttingssikkert

Det nye nødnettet gir bedre kommunikasjon på tvers mellom politi, brannvesen og helsepersonell og dermed raskere hjelp til publikum ved ulykker og kriser. Nødnettet er avlyttingssikkert og gir brukerne høy dekningsgrad. Ved å skifte ut gammelt utstyr, styrkes samfunnets evne til å bekjempe organisert kriminalitet og til å håndtere store ulykker, naturkatastrofer og mulige terrortrusler.

– Vi har nå fått etablert en viktig og fremtidsrettet samfunnsmessig infrastruktur som vi vil kunne ha glede og nytte av i mange år fremover, sier Giske.

Et godt samband er helt avgjørende for at helsepersonell skal kunne gi god og riktig hjelp når det gjelder som mest.

– Vi opplever stadig oftere at ansatte i helsetjenesten opererer sammen med politi eller brann. Når det står om liv, er det helt avgjørende at det er god kommunikasjon mellom alle involverte på et skadested, sier Strøm-Erichsen.

Skal bli landsdekkende

Nødnettet er planlagt bygget ut i to trinn. Det første trinnet som nå er ferdig utbygd, omfatter seks politidistrikter rundt Oslofjorden. Regjeringens ambisjon er at nødnettet skal bli landsdekkende, og trinn én skal evalueres før en eventuell landsdekkende utbygging vil bli foreslått. De seks politidistriktene i første byggetrinn har alle brukt nødnettet siden juni. Tilsvarende har brann- og redningsetatene i Østfold, Follo og Oslo brukt sambandet siden slutten av juni. Helsevesenet i Østfold er nå inne med sine første brukere. Utover høsten og inn i det nye året vil de gjenværende brukerne fra brann og helse på resten av Østlandet kunne ta nødnettet i bruk.

(regjeringen.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS