Datakriminalitet 2 Colourbox

Oppretter varslingssystem mot nettsvindel

I USA er det opp­rettet en ny tjeneste med for­mål å begrense skade­virk­ningene av netts­vindel. Tjenesten heter Internet Fraud Alert, og Micro­soft står for tekno­logien, skriver digi.no.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Tjenesten er etablert av den amerikanske alliansen for cyberetterforskning, National Cyber-Forensics and Training Alliance (NCFTA) som omfatter politi (FBI), og institusjoner innenfor bank, finans og akademia. Microsoft står for den tekniske løsningen, som antakelig også vil kunne brukes globalt og i andre land. Verktøyet er levert vederlagsfritt til NCFTA.

En annen vesentlig bidragsyter er Accuity, selskapet som står for det meste av pengeoverføringer mellom amerikanske banker.

Ellers støttes initiativet av aktører innen bank og finans, det amerikanske konkurransetilsynet FTC og Anti-Phishing Working Group, eBay og PayPal, samt forbrukerorganisasjoner.

Rettet mot datasikkerhetseksperter

Som tjeneste retter Internet Fraud Alert seg mot it-sikkerhetseksperter, cyberetterforskere og andre som kommer over lister, databaser eller oversikter over personlige bank- og kredittopplysninger på nettet. Tjenesten lar disse melde fra om sine funn på en sikker og pålitelig måte til NCFTA. Microsofts løsning henter så data fra Accuity, slik at dataene kan organiseres pr. bank, og bankene kan straks varsles om hvilke kunders opplysninger er på avveie.

Første av sitt slag

Det er da opp til bankene å ta de nødvendige skrittene for å verne om sine kunder. Tjenesten er aktiv fra dag én, og utgjør den første av sitt slag. Ifølge partene har det hittil ikke vært noen enkelt mulighet for å varsle en bank om at deres kundeopplysninger er kompromittert.

(digi.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS