NHOService_logo

Samarbeid for å møte utfordringene

Torsdag og fredag denne uka er det klart for den tredje ”Konsensus”. Målet med konferansen som vakt- og sikkerhetsbransjen arrangerer, er å bygge bruer mellom arbeidstaker- og arbeidsgiversiden.

Publisert

Det er intensjoner fra lønnsoppgjøret i 2006 som ligger til grunn for konferansen ”Prosjekt Konsensus” i Halden. Disse går blant annet ut på å igangsette et bransjeprogram med utgangspunkt i vaktbransjens utfordringer innen kommunikasjon og samspill internt i bedriftene.

– Mål for konferansen er blant annet å utvikle og styrke relasjonene, kommunikasjonen og samhandlingen på tvers mellom arbeidstaker- og arbeidsgiversiden, samt mellom de ulike bedriftene som deltar. Det skal skapes et enda bedre grunnlag for gode synergieffekter og vinn-vinn-løsninger for både bransjen som helthet og for den enkelte deltakende virksomhet, skriver NHO Service på sine nettsider.

Håpet med konferansen er å bli samstemte med tanke på hvilken retning bransjen skal utvikle seg i, og hvordan dette kan omsettes i praksis i tiden som kommer.

Det er også en målsetning å få en bevisstgjøring rundt hvordan bransjens merkevare kan styrkes gjennom en målrettet og felles prosess for alle involverte i vakt- og sikkerhetsbransjen.

– Deltakerne skal bli mer kjente med utfordringene bransjen står overfor både i dag og i fremtiden. Konferansen har også et mål om å oppnå bredere forpliktelse og oppslutning om hvordan nye parts- og bedriftsutviklingstiltak til det beste for bransjen, partene og den enkelte virksomhet kan oppnås.

Konferansen arrangeres, ikke tilfeldig, på Fredriksten Festning:

– Vakt- og sikkerhetsbransjen og Fredriksten Festning har begge det til felles at de forbindes med viktige vakt- og sikkerhetsoppgaver i landet. Vi vet at festningen hadde en helt spesiell betydning og rolle for vakthold og sikkerhet i denne delen av landet i perioden 1661 og helt frem til unionsoppløsningen i 1905, heter det i konferanse-invitasjonen fra NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund.

Powered by Labrador CMS