stalker

Seminar mot stalking

Stalking er et begrep vi i Norge ofte for­binder med besatte fan av kjendiser og cele­briteter. Sann­heten er at celebrity stalking bare ut­gjør en brøk­del av sakene. Stalking rammer i størst grad ”vanlige mennesker” og kan være  et alvorlig trussel­problem.

Publisert

Stalking kan avverges, sier Kenneth Nielsen.

– Stalking er en problematikk som oppstår i tilfeller der en eks ikke vil slippe taket, eller en som ønsker å være i et forhold (”obsessive fan”) ikke aksepterer avvisning.

– Det rammer i størst grad ”vanlige mennesker” – og oftest kvinner, selv om det finnes en del saker der også menn er offer i slike saker, sier Kenneth Nielsen i sikkerhets­selskapet Ronin Consulting. Den 15. april er Ronin vert for et seminar i Anti-stalking og Stalking-sikkerhet.

Må tas på alvor

Tall fra USA antyder at 1 av 12 kvinner og 1 av 45 menn opplever stalking i løpet av livet.

"

Det er viktig å ta stalking-problematikken på alvor også i Norge.

– Stalking er en adferds­messig problematikk som oppstår som følge av en besettelse rundt ønsket om nærvær.

– Tall fra USA viser at 2 % av stalking­sakene ender med drap. Dette kan lett sees opp mot de tilfellene vi har av gjennom­førte partner­drap i Norge.

– Dette er ikke et forsøk på noen krise­maksimering, fordi vi gjennom vårt arbeid vet at stalking er en identi­fi­ser­bar, mål­bar og forut­sig­bar adferd.

Kan forutsies og avverges

En stor del av disse tragediene kunne dermed vært unngått, mener Nielsen, dersom hjelpe­apparat og ofre hadde vært kjent med realitetene i denne typen proble­matikk, og i større grad kunne vært bevisst­gjort på adferden som fører fram til tragedie.

Ifølge Nielsen er Ronin et selskap som i mange år har jobbet med praktiske løsninger på denne typen saker. Arbeidet deres har bakgrunn i en lang rekke undersøkelser fra bl.a USA, der Stalking-problematikken er godt belyst og kjent av både politi, womens-shelter organisasjoner og private sikkerhets­rådgivere.

– Med rett utdanning og bevisst­gjøring vil flere stalkere identifiseres tidligere, de rette tiltak kan settes inn på et forebyggende stadium, og liv kan reddes, opplyser Nielsen.

Seminar med legende

Ronin har lenge jobbet aktivt opp mot stalking og har nå gleden av å kunne invitere til anti-stalking seminar med en av verdens fremste autoriteter i etter­forskning og lovarbeide, politi­veteranen Detective Mike Proctor fra USA.

– Mike Proctor er en av verdens fremste spesialister på praktisk håndtering av stalkere! Han er en anerkjent ekspert og pionér innenfor etter­forskning og straffe­forfølgelse av stalkere. Han har mer enn 30 års erfaring og over 200(!) saker som alle har endt positivt i retten.

– Han er også av de fremste pådriverne for anti-stalking lovgivning i USA. Mike var lead investigator og rådgiver for Californias District Attorney da denne utarbeidet den første anti-stalking loven i USA.

Du kan lese mer om seminaret på Ronins nettsider. Seminaret går av stabelen 15. april 2010 og du bør være snar med å melde deg på.

Sted: Choice Hotel 33 på Økern i Oslo.

Målgruppen for seminarets er: Threat Managers, Politi, Lovgivere, Organisasjoner for kvinners rettigheter, Advokater / Bistands­advokater, Voldsforskere og andre med ansvar for sikkerhet / personell.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!

Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS