Kristiansund_Havn.jpg

Sikkerhet i havna

ISPS-klassifiserte Kristiansunds havn har valgt leverandør for installasjon av nytt adgangskontroll-system. I første omgang skal 60 dører i havneområdet sikres.

Publisert

Det er Norsk Låsservice AS som har gått av med seieren i konkurransen om å installere adgangskontrollen ved Kristiansunds havn. Rundt havneområdet finnes både gjerder, porter og bommer som skal hindre uautorisert adgang.

Kristiansunds havn inngår i et interkommunalt havnesamarbeid. Den trafikkeres primært av offshore-skip til og fra oljeplattformer, men også av en rekke andre båter. ISPS-klassifiseringen betyr at havnen følger det internasjonale regelverket for å styrke den maritime sjøfart som kom i 2004.

Norsk Låsservice har i mange år representert Bewator Entro fra Siemens Security Products, som er valgt til å oppgradere adgangskontroll-systemet. Først er det snakk om 60 dører i havneområdet som skal tilknyttes systemet, men dette kan bli utvidet til flere enn hundre.

– Vi utfører alt arbeid innen dørteknikk, sier avdelingsleder Birger Blomvik ved Norsk Låsservice i Kristiansund.

– For kunden betyr dette at vi tar oss av alt som er relatert til dørautomatikken, med blant annet kortlesere, elektriske låser og dørpumper. Vi er også store på kortproduksjon, koding og kortdesign, legger han til.

Norsk Låsservice AS har installert Bewator Entro siden systemet ble lansert i 1997.

Powered by Labrador CMS