Sikkerhetsledelse

Sikkerhetsledelse i Stavanger

BI Stavanger starter i februar opp det kompetansegivende spesialprogrammet Sikkerhetsledelse.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Sikkerhetsledelse godkjennes som 30 frie studiepoeng i Bachelor of Management-studiet. Programmet er rette mot ledere med ansvar for sikkerhet i egen organisasjon eller avdeling. Programmet passer også for operative ledere som ønsker å tilegne seg formell kompetanse i sikkerhetsledelse. Sikkerhetsledelse utgjør den formelle kompetansen som kreves for å oppnå Norsk sikkerhetsforenings (NSF) sertifiseringsordning for Sikkerhetsledere.

Målgruppe

Målgruppe er ledere med ansvar for sikkerhet i egen organisasjon eller avdeling. Programmet vil også passe for operative ledere som ønsker å tilegne seg formell kompetanse innenfor sikkerhetsledelse.

Nye teknologiske utfordringer for sikkerheten

Bygninger, tekniske innretninger, maskiner, transportmidler med mer blir mer og mer teknisk for hver generasjon. Likevel skjer det stadig oftere kritiske hendelser som har konsekvenser for samfunn, bedrift og individer. Den teknologiske utviklingen i et samfunn der informasjon og handel i større grad skjer elektronisk via nett, byr på nye utfordringer og krav til sikkerhetssystemer som stadig må videreutvikles.

Safety og security

Det er et økende behov for kunnskap om strategier for å forebygge og etablere praktiske løsninger for å redusere uønskete ressurstap med hensyn til tilfeldige hendelser (ulykker – safety-området) og planlagte hendelser (kriminalitet – security-området). For bedrifter og organisasjoner blir det viktig å møte sikkerhetsutfordringene og ivareta beredskapen i forhold til begge områder.

Formålet med programmet

Programmet søker å gi deltakerne en grundig lederutdanning med fokus på organisatorisk sikkerhet. Det blir lagt vekt på en praktisk tilnærming til fagområdene. Deltakeren skal etter endt gjennomført program ha utviklet forståelse for relasjoner mellom samfunn, virksomhet og enkeltpersoner, ha tilegnet seg kunnskaper om trusselbildet, sårbarhet og sikkerhet i et utvidet perspektiv, samt ha fått ferdigheter til å utøve helhetlig sikkerhetsledelse i egen virksomhet.

Det kreves ingen spesielle forkunnskaper for opptak til SL 1, men det forutsettes at kursdeltakerne følger kursprogresjonen for å kunne ta påfølgende kurs i spesialprogrammet.

Sertifisering av sikkerhetsledere

Norsk Sikkerhetsforening har vedtatt å etablere en sertifiseringsordning for Sikkerhetsledere. Programmet Sikkerhetsledelse utgjør den formelle kompetansen som kreves for å oppnå slik sertifisering.

For nærmere informasjon om programmet, kontakt: Edvin A. Tysse (mobil: 98 25 16 90) eller Janne Stangeland (mobil: 98 25 17 18) ved Handelshøyskolen BI i Stavanger.

Powered by Labrador CMS