Skal sørge for sikker eurovisjonsfinale

G4S har vunnet oppdraget om å sørge for sikkerheten rundt finalen i Eurovision Song Contest. Avtalen har en verdi på mellom fem og seks millioner kroner og omfatter all sikkerhet fra midten av april til midten av juni.

Publisert

Det er NRK som har gitt sikkerhetsavtalen til G4S. Avtalen omfatter all sikkerhet fra oppriggingsperioden som starter i midten av april til selve gjennomføring av finalen, og nedrigging som avsluttes i begynnelsen av juni. Totalt vil over 300 personer være involvert i dette sikkerhetsarbeidet, som regnes som ett av de største i Europa i bransjen.

Bred og god erfaring

- Vi ser det naturligvis som en stor tillitserklæring å bli valgt som sikkerhetsleverandør. Vi har en stor jobb foran oss, men vi har god erfaring fra arrangementsvakthold både internasjonalt og her hjemme. Telenor Arena har vi god kjennskap til, siden G4S er sikkerhetsleverandør på arenaen til daglig, og vi har folk i vår organisasjon med lang erfaring på dette feltet, sier regionsjef i G4S, Jan-Erik Elvestad.

– G4S har bred og god erfaring fra arrangementsvakthold, og de har unik kjennskap til arenaen. Sikkerhetsjobben er stor, og vi ser fram til å samarbeide tett med G4S i månedene som kommer, sier Peter Svaar, presseansvarlig for European Song Contest.

Ikke første gang

G4S regionsjef i Oslo, Jan-Erik Elvestad, hadde også ansvaret for sikkerheten under den internasjonale finalen som gikk av stabelen i Oslo Spektrum i 1996. Den gang var han sikkerhetssjef i Spektrum, men hadde også ansvar for sikkerheten på hoteller og sosiale tilstelninger. Denne jobben ble også gjennomført sammen med sikkerhetsfolkene til NRK.

G4S har allerede startet forarbeidet til årets største sikkerhetsjobb,skriver selskapet i en pressemelding.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som blir sent ut en gang i uken!

Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks nummer i året!

"
Powered by Labrador CMS