Datakriminalitet 2

Spam uten ideer

Spammerne dropper all krea­tivi­tet i som­mer­var­men. E-post med tom emne­linje er nå den mest popu­lære spam­teknik­ken, i følge Symantecs juni-rapport om spam og inter­nett­svindel.

Publisert

Kjeltringene dropper - tilsynelatende - kreativiteten i sommervarmen.

Junirapporten over søppelpost og nettfiske viser at spammerne er blitt mer desperate enn noengang og at de er blitt mindre kreative i sine forsøk på å lure folk til å åpne søppelposten.

En tom emneline på e-posten var nemlig den mest brukte metoden i løpet av mai måned i år, tett fulgt av den lett desperate ”Please Read”.

Europa og Russland på fremmarsj

Symantec kunne også se følgende trender i månedsrapport for juni:

· EMEA-regionen tar markedsandeler. Nå kommer nesten halvparten (48,1%) av all spam fra EMEA (Europa, Midt-Østen og Afrika).

· Spam som kom fra .ru (Russland)-domener økte dramatisk siste måned og utgjør nå 34, 1% av all maispammen (opp fra 22 % i april).

Dypdykk i sosiale medier-spam

Rapporten går også i dybden på hvordan nettkriminelle drar nytte av de sosiale nettverkenes popularitet og sprer en mengde forskjellige bedragerier i denne kanalen.

Bruk hodet!

Som alltid er det nødvendig å være årvåken når du er koplet opp mot internett. Symantec anbefaler følgende for å beskytte seg mot spam og phishing-angrep:

· Følg din mailadministrators anbefalinger når det gjelder å rapportere spam, om du har en slik mulighet

· Slett all spam uten å åpne den

· Unngå å klikke på mistenkelige lenker i e-post eller direktemeldinger; de kan sende deg til nettsider med ondsinnet kode

· Skriv nettadresser direkte inn i nettleseren i stedet for å stole på lenker i e-postmeldinger

· Hold ditt operativsystem oppdatert og benytt en omfattende sikkerhetsløsning

Her finner du Symantecs samlede og oppdaterte informasjon om spam og phishing" Hele Symantecs spamrapport og flere sikkerhetsråd kan du laste ned her (PDF-fil)Kilde: Pressemelding fra Symantec Norge

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken! Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS