Ny-varslingslisten

Varslingslisten i ny drakt

Fem år med Varslingslisten har gitt gode resultater. Likevel sliter næringslivet med useriøse aktører i katalogmarkedet, som stadig endrer modus for hvordan de opptrer. For å møte de nye utfordringene, endrer Varslingslisten strategi.

Publisert

Varslingslisten i ny drakt fra 1. mars.

I 2005 ble nettsiden www.varslingslisten.no etablert. Nettsiden har vært en suksess og er flittig besøkt. Varslingslisten har mottatt et stort antall klager fra bedrifter og andre virksomheter. Virksomhetene klager over markedsføringsmetoder og avtalevilkår som de opplever som upresise eller uryddige.

Færre rapporterte klager

I løpet av de fem årene som har gått, har Varslingslisten bidradd til at katalogmarkedet har endret seg. Antallet rapporterte klager er redusert. En grunn til dette er at Varslingslisten har bidradd til økende bevissthet i næringslivet omkring problemene i katalogmarkedet. Dette har igjen ført til at det har blitt færre norske useriøse aktører. Problemet er imidlertid ikke utryddet. Flere av de minst seriøse aktørene i katalogmarkedet har unndratt seg oppføring på Varslingslisten blant annet ved stadig å skifte navn og metoder for salgsfremstøt. På den måten har den minst seriøse delen av katalogmarkedet tilpasset seg Varslingslistens listeføring. Det er derfor behov for å revidere Varslingslisten.

I ny drakt fra 1. mars

Fra 1. mars fremstår Varslingslisten i ny drakt. På Varslingslistens nye hjemmeside er det nå listet opp alle de ulike fremgangsmåter, eller modus, som Varslingslisten har mottatt varsel om gjennom et stort antall rapporter. På den måten vil Varslingslistens arbeid fortsette med fornyet effektivitet. På den nye hjemmesiden gis en generell veiledning i hvordan du skal forholde deg til ulike modus.

Varslingslisten oppdateres av Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR). Virksomheten og rapportinnsamlingen drives i samarbeid med NHO, HSH, NARF og FNO.

Organisasjonene bak Varslingslisten har opprettet egne kontaktpunkt, hvor medlemmer kan henvende seg for konkret praktisk eller juridisk bistand.

(Næringslivets Sikkerhetsråd)

Se den nye Varslingslisten her!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som sendes ut en gang i uken!

Abonnér på Aktuell Sikkerhet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS