Vekterne er viktige for å hindre vannskader

Hittil i år har forsikringsselskapene betalt ut 3,3 milliarder kroner etter rekordmange vannskader. Finansnæringens Fellesorganisasjon oppfordrer sikkerhetsbransjen, og vekterne spesielt, til å bidra med forebyggende innsats.

Publisert

Denne uka ble Namdalseid sykehjem rammet av betydelige vannskader etter at sprinkleranlegget sviktet. Og de er ikke de eneste som har opplevd oversvømmelse den siste tiden. Bare når det gjelder privatkunder, registrerte forsikringsbransjen 61 000 vannskader i årets ni første måneder.

– Vannskader hos privathusholdninger er en ting, men kontor og industribygg rammes ikke noe mindre. Og det er verdt å merke seg at det slettes ikke bare er kulda som fører til lekkasjer og oversvømmelser. Produksjonsfeil, håndverkerfeil, slitasje og elde er gjengangere som utløser vannskader, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO).

Helt ferske tall fra FNO viser en økning fra i fjor på hele 61 prosent når det gjelder erstatningsutbetalinger til mellomstore bedrifter; blant annet forretninger og kontorer. Beløpet som ble utbetalt til og med september for vannskader til denne gruppen, var på svimlende 1,2 milliarder kroner.

– Dette er en kraftig økning fra et år til et annet, slår Neverdal fast.

– Vi oppfordrer generelt alle om å være på vakt, men det er klart at vekterne er en ekstra viktig aktør i jobben med å forebygge lekkasjer, oversvømmelser og skader. De kan være til god hjelp dersom det oppdages vann der det ikke skal være vann. Det gjelder å få stoppet vannet i tide. Dersom lekkasje oppstår, er det viktig å redde verdier opp fra gulvet så raskt som mulig, sier Neverdal.

Les hva Namdalsavisa skriver om oversvømmelsen på Namdalseid sykehjem: http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article5398525.ece

"
Powered by Labrador CMS