NHO-Anne.JPG

- Vi må dele kunnskapen med hverandre

Nærmere 50 sentrale personer sitter nå samlet i Halden for å øke samarbeidet mellom vakt- og sikkerhetsselskapene. Målet er å stå sammen for best mulig å kunne møte de mange utfordringene bransjen står overfor.

Publisert

Anne Jensen åpnet Konsensus-konferansen torsdag.

– Din bedrift blir ikke bedre om den ikke har konkurranse. Men vi må vite hva vi konkurrerer om, dele kunnskap med hverandre og se framover. Vi må være innovative, sier viseadministrerende direktør Anne Jensen i NHO Service.

Hun åpnet den tredje Konsensus-konferansen torsdag formiddag, hvor nesten 50 personer fra ulike vakt- og sikkerhetsbedrifter er med. Konferansen arrangeres av NHO Service i samarbeid med Norsk Arbeidsmandsforbund.

Det er med andre ord representanter fra både arbeidsgiver- og arbeidstakersiden som sammen skal kjempe for en ny giv i bransjen. Det store målet for konferansen er å utvikle og styrke relasjonene, kommunikasjonen og samhandlingen mellom de ulike bedriftene som deltar. Det skal skapes et enda bedre grunnlag for gode synergieffekter og vinn-vinn-løsninger for både bransjen som helhet og for den enkelte deltakende virksomhet. Og sist men ikke minst, også mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Håpet med konferansen er å oppnå en samstemt tanke om hvilken retning bransjen generelt skal utvikle seg i, og hvordan dette kan omsettes i praksis i tiden som kommer.

– Produksjonsapparatet i bransjen går på to bein. Det handler om mennesker, og dermed også blant annet om verdier som ærlighet, respekt, bevissthet, stolthet, kunnskap. Spørsmålet er om vi har kunnskap nok om bransjen vi jobber i, sier Anne Jensen.

– Vi skal vise hele verden at vaktbransjen er på trekk. Jeg er stolt av hva vi har fått til, men vi må fortsatt skape vekst og nye løsninger. Vi må bygge en enda bedre framtid enn den som er i dag, understreker hun.

– La oss bruke tid på å være løsningsfokuserte og ikke problemorienterte, sier prosjektleder Knut Kloster Bjørge.

Powered by Labrador CMS