Jens-Stoltenberg

Er Stoltenberg klar over at han er et terrormål?

Næringslivets Sikkerhetsråd advarer mot statsminister Jens Stoltenbergs bruk av sosiale medier.

Publisert

De mener hans twitring gjør ham til en sikkerhetsrisiko. Dette ga imidlertid statsministeren blaffen i få timer etter at Aftenposten omtalte saken:

på tross av advarsler fra Næringslivets sikkerhetsråd tar jeg sjansen på å twitre litt i dag og. På vei til Lillehammer nå”.

Det var statsminister Jens Stoltenbergs twitring, spesielt på vei gjennom Europa med bil under askeskyene tidligere i år, som ifølge Aftenposten nærmest ble latterliggjort nylig. Dette var under Nasjonal sikkerhetsmyndighets konferanse om datasikkerhet.

regner med å ta en kort matstopp et sted mellom Malmö og Gøteborg. Noen som kan anbefale en hyggelig veikro”, spurte Stoltenberg alle som følger han på Twitter.

Seniorrådgiver Arne Røed Simonsen i Næringslivets Sikkerhetsråd lurer ifølge Aftenposten på om Stoltenberg kan være klar over at han er et terrormål.

Næringslivets Sikkerhetsråd hevder mener det ville vært en lett å kartlegge Stoltenbergs reiserute og pauser gjennom Europa.

– Det er ikke slik ledere bør bruke sosiale medier. De som kan være et mål for informasjonsspionasje eller annen kriminalitet, bør unngå å fortelle på forhånd og i detalj hvor de skal. Bruker de sosiale medier og har et bevisst forhold til risikoene, er det ikke farlig, hevder de overfor Aftenposten.

Les mer om hva Aftenposten skriver om kritikken fra Næringslivets Sikkerhetsråd her: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3930869.ece

"
Powered by Labrador CMS