Jørgen Kosmo

Jørgen Kosmo åpner konferanse

Det nye og unike risikobildet for Norge presenteres rett over nyttår. Men først skal riksrevisjonens leder Jørgen Kosmo åpne den store Samfunnssikkerhetskonferansen.

Publisert

Jørgen Kosmo åpner Samfunnssikkerhetskonferansen. (Arkivfoto: Jan Tveita)

Det er første gang i historien det lages et felles nasjonalt risikobilde for Norge på tvers av fag- og samfunnsområder. Det nye risikobildet vil få betydning for alle som generelt arbeider med samfunnssikkerhet, fordi dette skal være retningsgivende i det fremtidige sikkerhetsarbeidet som skal utøves.

Hovedtrekkene blir presentert under den store samfunns-sikkerhetskonferansen i Stavanger 3. januar.

– Økonomisk kriminalitet er en del av dette nye risikobildet. Skatte- og avgiftskriminalitet, verdipapirkriminalitet og svindel med støtteordninger. Korrupsjon i næringsliv og offentlige organisasjoner, og hvitvasking av penger er blitt et stadig større problem i Norge, lister Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) opp i sin omtale av konferansen.

De er medarrangør sammen med Fylkesmannen i Rogaland, Rogaland politidistrikt, Forsvarets operative hovedkvarter, Nasjonalt utdanningssenter for samfunnssikkerhet og beredskap og Universitetet i Stavanger.

– Økokrim og Universitetet i Stavanger vil fokusere på utfordringene innen økonomisk kriminalitet og samtidig gi et innblikk i hvordan risikomodeller kan anvendes som styringsverktøy, opplyser DSB.

– Jørgen Kosmo skal fortelle om ”Rikets tilstand” på samfunnssikkerhetsområdet. Riksrevisjonen har gjennom flere år revidert samfunnssikkerhetsarbeidet i Norge og har derfor en unik kunnskap om dette arbeidet, heter det på DSB sine hjemmesider.

Powered by Labrador CMS