Aasrud.JPG

Regjeringen angrepet på nytt

– Datasikkerhet må stå på dagsorden hver eneste dag, har statsråd Rigmor Aasrud tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet. Men den siste tiden er hun og resten av Regjeringen to ganger rammet av alvorlige data-angrep.

Publisert

Regjeringen har forsøkt å skjule det siste, alvorlige dataangrepet de er utsatt for.

Det er Aftenposten som melder at Regjeringen har forsøkt å holde det siste dataangrepet skjult for offentligheten. Dette skal være ett av de alvorligste hittil i år. Aftenposten slår fast at statsrådene og deres medarbeidere bruker gammel programvare.

Siste ukes dataangrep har ifølge Aftenposten ført til at Nasjonal sikkerhetsmyndighet så seg nødt til å heve trusselnivået til nivå 3, som er det høyeste siden norske oljeselskaper, energiverk og andre vitale samfunnsstrukturer ble angrepet av Viruset ”Stuxnet” i sommer.

Det var Nasjonal sikkerhetsmyndighet som oppdaget angrepene mot statsrådene og deres medarbeidere. Da strømmet det e-poster med infiserte PDF-filer gjennom brannmurene og inn i innboksene til de ansatte i departementene.

Både Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Regjeringen ønsket ifølge Aftenposten å holde det siste angrepet skjult for offentligheten, mens de iherdig jobbet med å løse problemet og finne ut hvem som sto bak angrepet. Det er imidlertid gått ut et internt, hemmelig varsel til sikkerhetsansvarlige i Regjeringskvartalet og enkelte andre samfunnsviktige institusjoner. Der ble det advart mot en ny bølge målrettede angrep mot kritisk infrastruktur.

– Det er svært sjelden vi offentlig går ut med slike vurderinger i sanntid, fordi slik informasjon kan misbrukes, sier informasjonssjef Kjetil Berg Veire i Nasjonal sikkerhetsmyndighet til Aftenposten.

Les mer om de siste dataangrepene mot Regjeringen og andre forhold rundt deres datasystemer her: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3921285.ece

"
Powered by Labrador CMS