Roll-Matthiesen.JPG

Varslet om chilenske ranere

Politiet har lenge vært forberedt på at svært voldelige ranere fra Chile kunne slå til i Norge. I forrige uke kom de…

Publisert

Politiinspektør Atle Roll-Matthiesen (i midten) varslet under Sikkerhetskonferansen om chilenske ranere som politiet nærmest ventet på at ville slå til i Norge.

Politiinspektør Atle Roll-Matthiesen er neppe overrasket over at nettopp chilenere er pågrepet etter ranet hos Oslo Diamantsenter. På Sikkerhetskonferansen for halvannen måned siden ga han nemlig inntrykk av at det kun var et tidsspørsmål for når denne voldelige banden ville slå til i Norge.

Det brutale ranet mot Oslo Diamantsenter skal ha gitt gjerningsmennene et utbytte på cirka halvannen million kroner. De maskerte ranernes framferd var svært brutal, og minst en av dem skal ha vært bevæpnet. Håndvåpenet det er snakk om skal ha blitt brukt til å true de ansatte ned på gulvet. Ut fra opplysninger politiet har gått ut med, skal det ha vært fire ranere inne i forretningen.

Ranet, som er omtalt som spesielt brutalt utført, skjer bare noen uker etter Roll Matthiesens foredrag på Sikkerhetskonferansen. Der snakket politiinspektøren fra Kripos om politiets frykt for at beryktede og voldelige chilenske ranere snart skal slå til i Norge.

– Ut fra utviklingen ellers i Europa, tror vi chilenske bander i økende grad kommer til Norge. Disse er spesialister på ran av svært voldelig karakter, sa Roll-Matthiesen.

Det var onsdag, dagen etter ranet, at svensk politi stoppet en norskregistrert bil med tre chilenere i nærheten av Stockholm. I bilen satt det tre chilenere i 20-årene.

Ransakinger som en følge av mistanken mot de tre, resulterte i beslag av en betydelig mengde varer fra Oslo Diamantsenter og ytterligere pågripelser. Til sammen åtte chilenere i 20-årene er nå siktet for medvirkning til det brutale ranet i Oslo.

Det vil også bli undersøkt om chilenerne kan settes i sammenheng med et ran hos en urmaker i Paleet i Oslo fredag for snart halvannen uke siden.

Powered by Labrador CMS