P1000628.JPG
P1000628.JPG

Arbeidsuke i sikkerhetsbransjen

Høyrepolitiker André Oktay Dahl er i disse dager ute i felten for å lære sikkerhetsbransjen bedre å kjenne. Kunnskapen skal han ta med seg tilbake til Justiskomiteen og Stortinget.

Publisert

André Oktay Dahl (H) møtte blant annet Ole Chr. Lyngstad som jobber på Byporten for Securitas i dag tirsdag. Runar Karlsen i NHO Service har tatt initiativet til politikerens "arbeidsuke". (Foto: Even Rise)

– Det burde vært etablert en formalisert kontakt mellom den private sikkerhetsbransjen og myndighetene for lenge siden, sier André Oktay Dahl (H).

Han er andre nestleder i Justiskomiteen og ble valgt inn på Stortinget i 2005. Fra 1997 til 2005 var han vararepresentant, og mens Jan Petersen var utenriksminister møtte han fast i perioden 2001 til 2005.

– Jeg har vært politiker lenge, men aldri vekter. Disse dagene skal jeg være med ut for å lære. Innspillene jeg får skal jeg ta med meg tilbake og ta opp politisk. Sikkerhetsbransjen har blant annet tusenvis av øyne som følger med hver eneste dag, og det offentlige bør nyttiggjøre seg deres observasjoner bedre. Det er også grunn til å vurdere om sikkerhetsbransjen bør bli en naturlig del av samfunnsberedskapen, slik at kommandolinjene er klare hvis det skjer katastrofer, sier Oktay Dahl.

– Det er ikke tvil om at sikkerhetsbransjen bidro med en betydelig innsats da terrorangrepet var et faktum 22. juli. De private selskapene representerer en betydelig trygghet generelt sett, legger han til.

Tirsdag møtte han blant annet engasjerte vektere som driver områdekontroll i Oslo sentrum. Da uttrykte glede over politikerens interesse for bransjen, og fortalte utfyllende om tjenestene de utfører. Han ble også fortalt hvordan vekterne deltok i blant annet evakueringsarbeidet etter bombeangrepet mot Regjeringskvartalet tidligere i sommer.

André Oktay Dahls ”arbeidsuke” gjennomføres etter initiativ fra NHO Service. Fagansvarlig for sikkerhetsbransjen, Runar Karlsen, ønsker å synliggjøre hvor viktig de private selskapene er.

– Vi vil gi politikerne best mulig innsyn i hva bransjen bidrar med for samfunnet og innbyggernes sikkerhet. André Oktay Dahls posisjon i Justiskomiteen, og som opposisjonspolitiker for øvrig, gjorde det naturlig å invitere ham med ut på jobb. Vi er glade for at han takket ja, og at han er innstilt på å bringe inntrykkene med seg tilbake til Stortinget, sier Runar Karlsen.

– Dette er langt mer effektivt enn å sitte inne og lese papirer. Jeg lærer mye mer av å være med ut på jobb. På den måten får jeg snakket med bransjefolk og dannet meg et godt bilde av hvordan arbeidssituasjonen deres er, sier Oktay Dahl.

Powered by Labrador CMS