IMG_3978.JPG
IMG_3978.JPG

Nokas-åpning med verdenspremiere

Bjørn Rune Gjelsten i Fabritius Eiendom legger ikke skjul på at Nokas var en av signalkundene de ønsket seg da Brobekk i Oslo skulle utvikles. Under åpningen av Nokas-bygget torsdag kveld, bød konsernsjef Heine Wang på en aldri så liten verdenspremiere…

Publisert

Konsernsjef Heine Wang er stolt over at pilen fortsatt peker oppover for Nokas. Det nye bygget i Oslo har plass til flere ansatte og nye oppkjøp er på gang. (Foto: Even Rise)

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB sto for torsdagens åpning av det nye Nokas-bygget, som samler samtlige ansatte selskapet har i Oslo.

– Jeg er en stor fan av det Nokas-folket har fått til. Gründerselskapet er blitt en stor individuell aktør med tillit hos de største av de største. Det er en ære å være partneren deres, sa Bjerke, som videre roste selskapets evne til å skape ideer, se muligheter og senere realisere ideene det er verdt å realisere.

Nokasbygget på Brobekk. (Foto: Even Rise)

– Når dere nå samlokaliserer virksomheten i Oslo i et felles bygg, vil dere ikke bare erfare synergi på kostnadssiden, men det vil trolig også på sikt utløse synergi på inntektssiden, sa Bjerke.

Bjørn Rune Gjelsten

Nærmere 200 gjester var invitert til den storstilte åpningen med levende musikk fremført av egne ansatte. Nokas-staben var også stolte over å kunne presentere en reklamefilm som aldri tidligere er vist. Det norske folk kan for første gang se den på TV 2 fredag kveld. Filmen er laget av Consilio Kommunikasjon i Tønsberg hvor Nokas har hovedkontor.

– Vi håper vi lykkes med å vise frem mangfoldet i det vi driver med. Filmen er også laget med tanke på omdømmebygging rundt vekteryrket, sier Heine Wang.

Mye har skjedd siden han og broren Pål Wang startet det som i dag er Nokas. Etableringen skjedde sammen med en kamerat i Tønsberg i 1987. Virksomheten har vokst voldsomt, og oppkjøp nummer 56 ble nylig gjennomført. Omsetningen i 2012 forventes å passere to milliarder kroner. I tillegg til allerede oppkjøpte selskaper i Sverige og Danmark, har de ambisjoner om å vokse ytterligere i Europa.

– Vi leverer sikkerhetsløsninger til over 100 000 kunder. Konsernet har 3000 medarbeidere fordelt på divisjonene Nokas Cash Handling og Nokas Security & Safety, sier konsernsjef Heine Wang.

Nokas sin nye reklamefilm skal blant annet styrke vekternes omdømme. (Foto: Even Rise)

Det nye Nokasbygget har en grunnflate på 1800 kvadratmeter fordelt på etasjer både under og over bakken. Dimensjoneringen av bygningsmassen, som Nokas leier i sin helhet, er gjort slik at det kan bygges på ytterligere to etasjer.

De største investeringene er gjort i kjelleretasjene, hvor blant annet sentralen for telling av milliarder av kroner gjøres årlig. Både der, og i bygget for øvrig, sier Heine Wang at det siste innen både alarm- og kamerateknologi er montert. Spesielt kameraovervåkingen er ekstrem.

– Sikkerhetsinvesteringene her på Brobekk er av de største som er gjort i Norge, sier han.

Tellesentralen lå tidligere i Norges Bank i Oslo sentrum. Selv om de nye lokalene er mindre enn de gamle, skal arbeidsforholdene nå være forbedret med lavere støynivå og bedre luftkvalitet. Pengehåndteringen er også blitt enklere og mer effektiv.

Byggingen på Brobekk startet i november for to år siden, men planleggingen har foregått siden mai i 2008.

Nokasbygget inneholder 450 kontorplasser. Det er også etablert oppmøtefasiliteter for flere hundre vektere og sjåfører som heretter starter skiftene sine på Brobekk.

– De ansatte tilbringer mye av sin våkne tid på arbeidsplassen. Derfor er det viktig å legge forholdene til rette for at de skal trives og ha det bra, sier Pål Wang i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet som kommer om få dager.

Hovedentreprenøren NCC har til sammen brukt 60 underleverandører for å få satt opp bygget, som er tegnet av Kritt Arkitekter. Nærmere ett tusen håndverkere er sikkerhetsklarert før og under byggeperioden.

Les mer om det nye Nokas-bygget i papirutgaven av Aktuell Sikkerhet som kommer ut i disse dager.

Reklamefilmen fra Nokas kan du se her.

"
Powered by Labrador CMS