P1000713.JPG
P1000713.JPG

1,2 milliarder kroner på sikringstiltak i år

– Vi kan ikke leve med at det er fritt fram for kriminelle, og at de ikke blir straffet. Straff skal virke preventivt, sier Erland Løkken.

Publisert

Erland Løkken mener prisene i butikkene vil øke på sikt fordi svinnet stadig blir høyere. (Foto: Even Rise)

Direktøren i Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) sier videre til Dagbladet, at han er alvorlig bekymret for politiets nedprioritering av vinningskriminalitet generelt.

– Butikktyverier og utro ansatte er en side av vinningskriminaliteten. I noen politidistrikter er politiets terskel for å engasjere seg for høy, sier han.

I den kommende papirutgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese at 80 prosent av bedriftene som ikke anmelder lovbrudd, lar være fordi de har erfaring og oppfatning om at sakene uansett blir henlagt. Dette resultatet kommer fram i Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelsen KRISINO der 2500 virksomheter er spurt. Hele sju prosent av dem unnlater å anmelde, noe som er en økning siden forrige gang undersøkelsen ble gjennomført.

– Dette er et veldig alvorlig signal. Det er uheldig for næringslivet, sier Løkken til Dagbladet.

Ifølge Hovedorganisasjonen Virke stjeles det for fem milliarder kroner fra butikker i Norge. NRK Dagsrevyen viser til Virkes statistikker, og hevder at det brukes 1,2 milliarder på sikringstiltak i år.

– Forbrukerne må til slutt betale for svinnet. Én og én butikk kan ikke sette opp prisen alene, men på sikt vil prisene øke. Alle må betale for at noen stjeler, sier Erland Løkken.

Her kan du lese Dagbladets reportasje.

"
Powered by Labrador CMS