Innbruddstyv
Innbruddstyv

Gledelig innbruddsstatistikk

Erstatningsutbetalingene etter villainnbrudd har gått ned med hele 41 prosent. Les hva Finansnæringens Fellesorganisasjon tror er årsaken…

Publisert

Erstatningsutbetalingene etter villainnbrudd har gått dramatisk ned. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

– Dette er svært gledelige tall. Vi har registrert et brudd i siste års trend med økende boliginnbrudds-statistikk. Politiet fortjener ros for resultatene av ”Operasjon Grenseløs”, der de arbeider på tvers av politidistriktene. Operasjonen har så langt gitt positive resultater, sier Leif Osland i Finans-næringens Felles-organisasjon (FNO).

Nedgangen på 41 prosent i erstatnings-utbetalingene etter villainnbrudd, gjelder for årets ni første måneder. Verken erstatningene eller antall villainnbrudd har vært lavere i samme periode tidligere. Dette gjelder fra 1992 da forsikringsbransjen fikk felles boliginnbruddsstatistikk.

Mens erstatningene gikk ned med 41 prosent til 78 millioner kroner, gikk antallet villainnbrudd ned med 30 prosent til 3967. Det betyr at også den gjennomsnittelige erstatningsutbetalingen for hver skade er vesentlig redusert.

Forsikringsselskapenes samlede erstatningsutbetalinger etter innbrudd i like typer boliger og hytter ble 367 millioner kroner til og med september. Nedgangen er på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjord.

For hytter og boliger frem til og med september i år, er det registrert 23 389 innbrudd. Det er en nedgang på 5,7 prosent.

– Vi håper nedgangen i innbruddsaktiviteten ikke blir kortvarig. Utenlandske banders aktivitet i Norge går i bølger. Det høye norske velstandsnivået er fristende for organiserte kriminelle fra Øst-Europa, sier Osland.

Powered by Labrador CMS