Ran roser.jpg
Ran roser.jpg

Gullsmed-raner felt av DNA i rosebukett

Da to menn brutalt ranet en gullsmedforretning i Brumunddal i vinter, glemte den ene av dem igjen en rosebukett. DNA-materiale funnet på rosene gir politiet grunnlag for å sikte en navngitt mann.

Publisert

I denne rosebuketten har politiet funnet DNA-materiale fra en mann som er kjent for alvorlig kriminalitet fra før. Buketten ble gjenglemt under et ran i en gullsmedforretning i Brumunddal. (Foto: Politiet)

Det er Hamar Arbeiderblad som i dag melder om politiets gjennombrudd i den dramatiske ranssaken. Kvinnen som var alene på jobb da ranerne slo til, ble bundet og kneblet mens ranerne forsynte seg av gullsmedvarer verdt betydelige pengebeløp.

– Jeg kan bekrefte at en person er siktet for ranet, men ingen er foreløpig pågrepet, sier politiadvokat Solvor Julie Østby til Hamar Arbeiderblad.

Bakgrunnen for siktelsen mot mannen som nå er etterlyst, skal altså være DNA-funnet på buketten med gule roser. Hvorfor den ene raneren bar på denne, og om det var en forglemmelse at buketten ble liggende igjen i butikken, har ikke politiet svar på.

– Det var to ranere i butikken, men politiet har altså siktet en mann. Etter det HA forstår skal det være informasjon i saken som kan føre politiet til en person til. Politiet ønsker foreløpig å være tilbakeholdne med opplysninger om personen som er etterlyst for ranet, i håp om å kunne pågripe ham, skriver Hamar Arbeiderblad.

Allerede få dager etter ranet gikk politiet ut med en hovedteori om at gjerningsmennene dro direkte til Sverige etter ranet. Dette skyldtes blant annet funn av smykkebrett langs veien i Torsby.

Politiet har brukt enorme ressurser i etterforskningen av gullsmedranet i Brumunddal. Etterforskerne kjemper trolig mot en utenlandsk organisert bande, og funnet av DNA-materialet karakteriseres som et langt skritt i riktig retning av en oppklaring.

Les mer om gullsmedranet og siktelsen i Hamar Arbeiderblad.

"
Powered by Labrador CMS